Kalvsylta från Östergötland | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalvsylta från Östergötland

Lättlagad och fantastiskt smakrik kalvsylta! Ingefära, kryddpeppar och vitpeppar är några av ingredienserna som ger köttet så fina smaker. Kalvsyltan serveras väl kyld tillsammans med inlagda rödbetor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg köttet i en gryta och häll över vattnet. Låt koka upp och skumma väl. Tillsätt salt och pepparkorn och låt köttet koka under lock ca 1 1/2 tim.
  2. Ta upp köttet och ta bort ben och eventuellt brosk. Skär köttet i små tärningar.
  3. Sila buljongen och låt den koka upp på nytt i grytan. Tillsätt köttet. Smaka av med ingefära och färga spadet rosa med rödbetsspadet. Häll upp blandningen i en form, ca 1 1/2 l (för 8 port) och ställ kallt att stelna.
  4. Stjälp upp syltan och garnera med små kvistar grönkål eller persilja.
  5. Servera syltan med inlagda rödbetor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg kalvkött med ben t ex bog eller bringa
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 8 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 msk spad från inlagda rödbetor
  • grönkål eller persilja till garnering
  • inlagda rödbetor till servering
Lägg till i inköpslistan