Svartvinbärssill

8
4
Svartvinbärssill

Varför inte lyxa till midsommarmiddagen med egen inlagd sill? Mör, fräsch sill blir sagolik när den får ta smak av lagen och nyplockade svarta vinbär från trädgården.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Svartvinbärssill

Ingredienser

4 portioner
1
burk inläggningssill (à 420 g)
ca 20
svarta vinbär
1/2 dl
outspädd svartvinbärssaft

Lag

1 1/2 msk
ättiksprit (12%)
1 1/3 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
1
lagerblad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

En sill som bara blir godare om du låter den dra i lagen i minst två dygn.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Renate

6/27/2019

Jag tog alla råd här nedan och tillsatte rödlök 10 kryddpeppar och 3 lagerbladochvfick världens godaste sill efter 3 dagar. Den blev favoriten näst efter matjessillen på midsommarbordet.

Torbjörn

1/2/2009

God inläggning, jag utvecklade receptet genom en skivad rödlök, 10 lryddpepparkorn och 10 kryddnejlikor. Smaken blir då mer "julig". Familjen har fått en ny invånare på julens sillbuffé...

Eva

12/27/2005

Sillen är jättegod men behöver ett par dagar på sig. Kruxet är att komma ihåg att spara några vinbär i frysen...

Näringsvärde per portion

Energi 960 KJ / 230 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept