Svartvinbärssill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Svartvinbärssill

Varför inte lyxa till midsommarmiddagen med egen inlagd sill? Mör, fräsch sill blir sagolik när den får ta smak av lagen och nyplockade svarta vinbär från trädgården.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 

  1. Koka upp samtliga ingredienser till lagen så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skiva sillen i portionsbitar. Lägg den i en glasburk med lock. Varva med svarta vinbär.
  3. Blanda lagen med saften. Fyll upp glasburken så att sillen täcks. Ställ kallt, helst 2 dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Tips

En sill som bara blir godare om du låter den dra i lagen i minst två dygn.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • ca 20 svarta vinbär
  • 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
Lag
  • 1 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 1/3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 lagerblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden