Svartvinbärssill

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
4
Svartvinbärssill

Varför inte lyxa till midsommarmiddagen med egen inlagd sill? Mör, fräsch sill blir sagolik när den får ta smak av lagen och nyplockade svarta vinbär från trädgården.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Svartvinbärssill

Ingredienser

4 portioner
1   burk inläggningssill (à 420 g)
ca 20   svarta vinbär
1/2 dl  outspädd svartvinbärssaft

Lag

1 1/2 msk  ättiksprit (12%)
1 1/3 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten
1   lagerblad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

En sill som bara blir godare om du låter den dra i lagen i minst två dygn.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog alla råd här nedan och tillsatte rödlök 10 kryddpeppar och 3 lagerbladochvfick världens godaste sill efter 3 dagar. Den blev favoriten näst efter matjessillen på midsommarbordet.

Renate

2019-06-27

God inläggning, jag utvecklade receptet genom en skivad rödlök, 10 lryddpepparkorn och 10 kryddnejlikor. Smaken blir då mer "julig". Familjen har fått en ny invånare på julens sillbuffé...

Torbjörn

2009-01-02

Sillen är jättegod men behöver ett par dagar på sig. Kruxet är att komma ihåg att spara några vinbär i frysen...

Eva

2005-12-27

Näringsvärde per portion

Energi960 KJ / 230 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Vinbärs- och limesill
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssill med stjärnanis
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm svartvinbärsdryck med ingefära
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Driva på frusen älv
Betyg 3.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssnaps
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sill med rödbetor och pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga