Vårlig basilikasill

Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
2
Vårlig basilikasill

Byt ut den klassiska sillen mot en snabb sill med vårig smak av basilika. En grön och fräsch sill smaksatt med färsk basilika och citron ger hopp om ljusare tider. Syrligt krämig av gräddfilen blir det en garanterad succé på till exempel påskbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Vårlig basilikasill

Ingredienser

4 portioner
1   förp 5-minuterssill
1   kruka basilika
1 1/2 dl  gräddfil
rivet skal av 1   citron
1 msk  majonnäs
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt god sill, både krämig och fräsch på samma gång. Det var den här som fick min dotter att börja äta sill och nu måste den vara med vid alla högtider.

Pepe

2022-12-23

Detta är den absolut godaste sillen som finns! Sedan den var med i Buffé 2013 så har jag gjort den till påsk, midsommar och jul! Måste provas!!!

Victoria

2021-07-24

Näringsvärde per portion

Energi1711 KJ / 409 kCal
Fett31 g
Salt7.5 g
Kolhydrater15 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Sill med bacon & pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Srirachasill
Betyg 2.6 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb sill med japansk touch
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitlökssill med citron
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lime- och apelsinsill
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapssill med dragon och apelsin
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga