Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Srirachasill

Längtar du efter mer hetta på julbordet, påsk- eller midsommarbuffén? Bjud på en färdiginlagd sill smaksatt med trendiga chilisåsen sriracha. Tillsammans med gräddfil, majonnäs, honung och limeskal blir det en spännande krämig sill med skönt sting.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av sillen och låt den rinna av ordentligt. 
  2. Skär sillen i sneda bitar om den är hel.
  3. Blanda majonnäs, gräddfil, honung och limeskal. Smaka av med srirachasås, salt och peppar.
  4. Blanda sillen med såsen. Täck över och låt sillen stå minst 12 timmar i kylen före servering.

För alla

Fri från gluten, men kontrollera ingrediensförteckningen på srirachasåsen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt gräddfil mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk honung
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 tsk chilisås av srirachatyp
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 901 kJ / 215 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer