Srirachasill

Betyg 2.6 av 5.
90 personer har röstat
2
Srirachasill

Längtar du efter mer hetta på julbordet, påsk- eller midsommarbuffén? Bjud på en färdiginlagd sill smaksatt med trendiga chilisåsen sriracha. Tillsammans med gräddfil, majonnäs, honung och limeskal blir det en spännande krämig sill med skönt sting.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Srirachasill

Ingredienser

6 portioner
1   förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1 dl  majonnäs
1 dl  gräddfil
1 tsk  honung
finrivet skal av 1   lime
1 tsk  chilisås av srirachatyp
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, men kontrollera ingrediensförteckningen på srirachasåsen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt gräddfil mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
90 personer har röstat

Kommentarer

Kanon god

Helene

2015-12-20

Hoppas att detta blir sonens favorit ;-)

Anna

2015-12-20

Näringsvärde per portion

Energi901 KJ / 215 kCal
Fett20 g
Salt0.99 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Tranbärssill med apelsin
Betyg 3.1 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungssill med valnötter
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd sill med aquavit, dill och gurka
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb sill med japansk touch
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sill med ramslök och citron
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med lime, salladslök och basilika
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Under 15 min att tillaga