Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Tranbärssill med apelsin

Piffa till en färdig sillinläggning med syrliga tranbär, tranbärsjuice och söt apelsin. Det gör inte bara sillen extra god smak, utan också vacker att se på. Tranbären går att byta mot svarta vinbär eller lingon, men byt då också till svart vinbärssaft respektive lingondryck.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av sillen, men spara lagen. 
  2. Skär sillen i sneda bitar om den är hel.
  3. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Skär bort skalet på apelsinen, se till att få bort allt det vita. Skär ut hinnfria filéer.
  4. Varva sill, lök, apelsin och tranbär.
  5. Häll över lagen och tranbärsjuicen. Täck över och låt stå minst 12 timmar i kylen före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 rödlök
  • 1 apelsin
  • 1 dl frysta tranbär
  • 1 dl konc tranbärsjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 438 kJ / 105 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer