Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

En liten buffémiddag där du kombinerar den hemmagjorda basilikasillen, smaksatt med dijonsenap och vitlök, med ägg, prinskorv och kokt färskpotatis. Också ett trevligt inslag till midsommarlunchen. Servera med sommarprimörer och knäckebröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sill: Häll lagen av sillen och låt rinna av. Skär i sneda bitar om sillen är i hela filéer. Skala och finriv vitlöken. Blanda sill, vitlök, basilika, gräddfil och senap i en skål. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skrubba morötterna och dela dem i mindre bitar om de är stora. Tillsätt morötterna när ca 5 minuter av potatisens koktid återstår.
  3. Koka äggen ca 6 minuter. Skölj dem i kallt vatten. Skala och skär äggen i halvor.
  4. Stek prinskorvarna i matfettet ca 5 minuter i en stekpanna.
  5. Servera basilikasill och prinskorv med kokt potatis, morötter, ägghalvor, gurkstavar och gärna ett gott knäckebröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Ersätt dijonsenap med grov, skånsk senap för en mer svensk touch på sillen.

Ingredienser

Portioner: 4
Basilikasill
  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 kruka hackad basilika
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Tillbehör
  • 800 g färskpotatis
  • 500 g knippmorötter
  • 4 ägg
  • 240 g prinskorv
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 gurka i stavar till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3249 kJ / 777 kCal