Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

1
1
Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

En liten buffémiddag där du kombinerar den hemmagjorda basilikasillen, smaksatt med dijonsenap och vitlök, med ägg, prinskorv och kokt färskpotatis. Också ett trevligt inslag till midsommarlunchen. Servera med sommarprimörer och knäckebröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

Ingredienser

4 portioner

Basilikasill

1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
1/2 vitlöksklyfta
1 kruka hackad basilika
1 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Tillbehör

800 g färskpotatis
500 g knippmorötter
4 ägg
240 g prinskorv
1 msk smör eller margarin
1/2 gurka i stavar till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Ersätt dijonsenap med grov, skånsk senap för en mer svensk touch på sillen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Eva

2011-06-19

Bslilikasillen (vi kallar den basillen...) var JÄTTEGOD! Den hamnar på midsommarbordet i år!

Näringsvärde per portion

Energi 3249 KJ / 777 kCal
Fett 392 g
Kolhydrater 753 g
Protein 305 g
Läs mer om näringsvärden