Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

En liten buffémiddag där du kombinerar den hemmagjorda basilikasillen, smaksatt med dijonsenap och vitlök, med ägg, prinskorv och kokt färskpotatis. Också ett trevligt inslag till midsommarlunchen. Servera med sommarprimörer och knäckebröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

Ingredienser

4 portioner

Basilikasill

1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
1/2 vitlöksklyfta
1 kruka hackad basilika
1 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Tillbehör

800 g färskpotatis
500 g knippmorötter
4 ägg
240 g prinskorv
1 msk smör eller margarin
1/2 gurka i stavar till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Bslilikasillen (vi kallar den basillen...) var JÄTTEGOD! Den hamnar på midsommarbordet i år!

Eva

2011-06-19

Näringsvärde per portion

Energi3249 KJ / 777 kCal
Fett39.2 g
Kolhydrater75.3 g
Protein30.5 g

Testa liknande recept

Toad in a hole (muffins)
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pigs in a blanket med senap
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Pizzarullar med prinskorv och basilika
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med somriga pickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pärlcouscous med ärtcème och korv
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga