Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

En liten buffémiddag där du kombinerar den hemmagjorda basilikasillen, smaksatt med dijonsenap och vitlök, med ägg, prinskorv och kokt färskpotatis. Också ett trevligt inslag till midsommarlunchen. Servera med sommarprimörer och knäckebröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis

Ingredienser

4 portioner

Basilikasill

1   förp 5-minuterssill (à 420 g)
1/2   vitlöksklyfta
1   kruka hackad basilika
1 dl  gräddfil
1 tsk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Tillbehör

800 g  färskpotatis
500 g  knippmorötter
4   ägg
240 g  prinskorv
1 msk  smör eller margarin
1/2   gurka i stavar till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Ersätt dijonsenap med grov, skånsk senap för en mer svensk touch på sillen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Bslilikasillen (vi kallar den basillen...) var JÄTTEGOD! Den hamnar på midsommarbordet i år!

Eva

2011-06-19

Näringsvärde per portion

Energi3249 KJ / 777 kCal
Fett39.2 g
Kolhydrater75.3 g
Protein30.5 g

Testa liknande recept

Sill med somriga pickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Prinskorv med smashed potatoes
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Pizzarullar med prinskorv och basilika
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toad in a hole (muffins)
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prinspajer
Betyg 2.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga