Shepard's pie

Betyg 2.2 av 5.
13 personer har röstat
1
Shepard's pie

Shepherd’s pie är en engelsk klassiker, här med köttfärsröra gratinerad med potatis- och parmesantäcke. Med fryst grönsaksblandning blir rätten extra lättlagad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Shepard's pie

Ingredienser

4 portioner
1   låda köttfärssås (se länk nedan)
900 g  mjölig potatis
1 msk  smör
1 dl  varm vispgrädde (alt. mjölk)
1   ägg
2 dl  riven parmesan
1 1/2 tsk  salt
3 dl  fryst, tinad grönsaksblandning (t ex ärter, morötter, majs, paprika)
rosmarinkvistar (för garnering)
1 msk  riven parmesan (för garnering)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: se färsröran. Använd matfett och grädde/mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: se färsröran. Använd mjölkfritt matfett, ersätt grädde/mjölk med t ex soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: se färsröran. Uteslut ägget. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, eller svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Hej! Var finns länken till köttfärssåsen?

Gabriella

2020-06-12

Hej Gabriella! Jag misstänker att du tittade på receptet i appen varför du inte kunde se länken. Gå gärna in på receptet på ica.se så ser du länken! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-16

Näringsvärde per portion

Energi-1 KJ / 647 kCal
Fett31 g
Kolhydrater49 g
Protein37 g

Testa liknande recept

Tacopaj med medelhavsgrönsaker och majs
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Shepherd's pie
Betyg 4 av 5.
218 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk shepherd's pie
Betyg 3.8 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banoffee paj
Betyg 4.8 av 5.
129 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bräckt lax med pasta pesto
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga