Shepard's pie

13
1
Shepard's pie

Shepherd’s pie är en engelsk klassiker, här med köttfärsröra gratinerad med potatis- och parmesantäcke. Med fryst grönsaksblandning blir rätten extra lättlagad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Shepard's pie

Ingredienser

4 portioner
1 låda köttfärssås (se länk nedan)
900 g mjölig potatis
1 msk smör
1 dl varm vispgrädde (alt. mjölk)
1 ägg
2 dl riven parmesan
1 1/2 tsk salt
3 dl fryst, tinad grönsaksblandning (t ex ärter, morötter, majs, paprika)
rosmarinkvistar (för garnering)
1 msk riven parmesan (för garnering)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: se färsröran. Använd matfett och grädde/mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: se färsröran. Använd mjölkfritt matfett, ersätt grädde/mjölk med t ex soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: se färsröran. Uteslut ägget. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, eller svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Gabriella

2020-06-12

Hej! Var finns länken till köttfärssåsen?

Redaktionen ICAse

2020-06-16

Hej Gabriella! Jag misstänker att du tittade på receptet i appen varför du inte kunde se länken. Gå gärna in på receptet på ica.se så ser du länken! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi -1 KJ / 647 kCal
Fett 31 g
Kolhydrater 49 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden