Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Shepard's pie

Shepherd’s pie är en engelsk klassiker, här med köttfärsröra gratinerad med potatis- och parmesantäcke. Med fryst grönsaksblandning blir rätten extra lättlagad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina 1 låda köttfärsås ur receptet Köttfärssås x 4.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och koka den mjöliga potatisen. Häll av och mosa den grovt med elvisp. Vispa i smör, varm vispgrädde eller mjölk, ägg, riven parmesan och 2/3 av saltet.
  4. Blanda köttfärssåsen med fryst, tinad grönsaksblandning och resterande salt. Bred ut i en smord ugnssäker form eller i portionsformar. Tillaga mitt i ugnen 10 minuter.
  5. Ta ut och fördela moset över. Gratinera i ugnen 10–15 minuter, tills moset fått fin färg.
  6. Garnera med riven parmesan och rosmarinkvistar.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: se färsröran. Använd matfett och grädde/mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: se färsröran. Använd mjölkfritt matfett, ersätt grädde/mjölk med t ex soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: se färsröran. Uteslut ägget. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, eller svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 låda köttfärssås (se länk nedan)
  • 900 g mjölig potatis
  • 1 msk smör
  • 1 dl varm vispgrädde (alt. mjölk)
  • 1 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 dl fryst, tinad grönsaksblandning (t ex ärter, morötter, majs, paprika)
  • rosmarinkvistar (för garnering)
  • 1 msk riven parmesanost (för garnering)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 647 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer