Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bräckt lax med pasta pesto

Det här är snabbmat när den är som bäst. Medan laxen blir klar i ugnen tillagas pasta och grönsaksblandning som efter kokning blandas tillsammans med pesto.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Hetta upp en stekpanna och strö lite salt i botten. Lägg i laxbitarna och bryn dem på båda sidor. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar (för 4 port). Stek dem klara i ugnen tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  5. Tillaga grönsaksblandningen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda den med pasta och pesto. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera laxen med pastan.

För alla

Rätten innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: läs noga ingrediensförteckningen på Italian Pesto.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar fryst laxfilé
  • 4 port pasta (spirali)
  • salt och peppar
  • 1 förp fryst Italian pesto (à 400 g)
  • grönsaksblandning
  • 3 msk pesto
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2033 kJ / 487 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB