Shepherd's pie är en klassisk engelsk köttfärspaj med mos. Här gör vi den vegansk och använder sojafärs som bas. Den smakrika färssåsen toppas av ett krämigt lager veganskt potatismos innan den gratineras.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Kontrollera noga innehållet i sojafärsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havredryck eller annan växtbaserad mjölkdryck.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag var tvungen att skippa salvian, men tyckte att rosmarin stod för sig själv. Jag gillade oxå att ugnsbaka moset (gjorde efter eget recept). Tyvärr så upptäckte jag att jag inte längre kan äta matpaj! Mår illa. Trodde först att det var något fel men min kompis (vegan i 3 år) älskade den. Otroligt mättande, ganska lätt att få ihop om du kokar extra mos till middagen dagen innan och använder det.
Alexandra
2022-07-04Till er som tycker att det är smaklöst rekommenderar jag varmt att faktiskt smaka av under tiden ni lagar rätten. Behövs det mer av något märks det ganska omgående, och då korrigerar man rimligen det efterhand. Tror aldrig jag följt ett recept gällande kryddning, det behöver i princip alltid finjusteras. Med det sagt är det här en underbar bas, och med lite extra kryddning smakat det gudomligt!
Kristoffer
2022-02-01Inget vi kommer göra igen
Karolina
2022-01-15