Köttfärssås gånger fyra
Gör en stor laddning köttfärssås när du ändå är igång. Fördela i fyra lådor och frys in. Ta fram och ät som den är eller använd till t ex moussaka eller köttfärsfyllda crêpes.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
16 portioner
3 finhackade gula lökar
3 msk olivolja
1 1/2 kg köttfärs
1 1/2 dl tomatpuré
2 dl rött eller vitt matlagningsvin
2 dl vatten
4 1/2 msk konc kalvfond
3 burkar krossade tomater (à 400 g)
3 lagerblad
1 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hittar inte kalori innehållet!?
Carola
2024-11-23Ett otroligt smart, enkelt & gott recept. Gjort många ggr. Köper en storpack nötfärs då det är på bra pris & gör alltid denna & fryser in.
Carola
2020-06-05Hej Carola! Roligt att du gillar receptet, det är ju så smart att göra mycket sås och ha färdig att ta fram vidbehov. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-11