Shakshuka med salsiccia
Bjud familjen på shakshuka ikväll! Denna lite syrliga gryta gjord på paprika, tomat och kryddor har även fått sällskap av lite salsiccia. Precis innan grytan fått puttra klart gör du små gropar med en slev, och knäcker äggen i dem. Låt äggen värmas upp av grytan ett tag, och servera med ris och persilja!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2022
Ingredienser
4 portioner
Shakshuka
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
300 g salsiccia
1 röd paprika
1 grön paprika
1 msk olivolja
1 1/2 tsk spiskummin
1 krm gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk chilisås
2 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl vatten
salt
peppar
4 ägg
Ris
4 port ris
Till servering
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
65 g färsk spenat eller babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2343 KJ / 556 kCal
Fett21 g
Salt2.2 g
Kolhydrater64 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket smakrikt, lättlagat Lotta
Anne-charlotte
2023-01-25Fick fänkåls-salsicca i ICAs matkasse till denna och den tog över hela smaken. Skulle säkert varit godare med en vanlig salsiccia.
Carl
2022-11-15Krydda mer än vad som står. Jag skippade paprikan och körde extra vitlök, kryddor och tillsatte även bladspenat. Hade små ugnspotatisar till och imorgon tänkte jag tortellini med spenatfyllning. Enkelt och väldigt gott!
Jonna
2022-04-14