UNDER 45 MIN | Medel

Shakshuka med salsiccia

Bjud familjen på shakshuka ikväll! Denna lite syrliga gryta gjord på paprika, tomat och kryddor har även fått sällskap av lite salsiccia. Precis innan grytan fått puttra klart gör du små gropar med en slev, och knäcker äggen i dem. Låt äggen värmas upp av grytan ett tag, och servera med ris och persilja!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Shakshuka: Skala och hacka lök och vitlök. Skär korven i tunna skivor.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i små tärningar 
  3. Fräs lökhacket och korven i olivoljan i en gryta.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningarna.
  5. Shakshuka: Tillsätt paprika och kryddor i lökfräset, fräs ytterligare 3 minuter. Rör ner tomatkross och vatten. Sjud ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar. 
  6. Gör fyra hål med stekspaden i grytan. Knäck ett ägg i varje, sjud ytterligare ca 10 minuter under lock eller tills äggen är klara.
  7. Hacka persiljan.
  8. Servera shakshukan med persilja, ris och spenat.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Smaksätt gärna med sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
Shakshuka
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 240 g salsiccia
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm gurkmeja
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 4 ägg
  • 4 port ris
  • 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
  • 65 g babyspenat

Näringsvärde
Per portion

Energi 2186 kJ / 519 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept