Shakshuka med salsiccia

28
8
Shakshuka med salsiccia

Bjud familjen på shakshuka ikväll! Denna lite syrliga gryta gjord på paprika, tomat och kryddor har även fått sällskap av lite salsiccia. Precis innan grytan fått puttra klart gör du små gropar med en slev, och knäcker äggen i dem. Låt äggen värmas upp av grytan ett tag, och servera med ris och persilja!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2020

Shakshuka med salsiccia

Ingredienser

4 portioner

Shakshuka

2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
240 g salsiccia
1 röd paprika
1 grön paprika
1 msk olivolja
1 1/2 tsk spiskummin
1 krm gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk chilisås
2 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl vatten
salt
peppar
4 ägg

Ris

4 port ris

Till servering

1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
65 g babyspenat

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna med sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Jonna

2022-04-14

Krydda mer än vad som står. Jag skippade paprikan och körde extra vitlök, kryddor och tillsatte även bladspenat. Hade små ugnspotatisar till och imorgon tänkte jag tortellini med spenatfyllning. Enkelt och väldigt gott!

Mathias

2021-12-05

För min del skippar jag gärna spiskummin nästa gång.

Magnus

2021-10-22

En god rätt, men som vanligt…krydda mer. Låt gärna kryddorna gå med från början. Krångla inte till det med att koka äggen i grytan. Texturen i paprikorna försvinner bara. Pochera eller stek dom bara vid sidan om. Sen kan jag rekommendera fullkornsris för mer att tugga på.

Näringsvärde per portion

Energi 2186 KJ / 519 kCal
Fett 18 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden