Shakshuka med salsiccia

24
5
Shakshuka med salsiccia

Bjud familjen på shakshuka ikväll! Denna lite syrliga gryta gjord på paprika, tomat och kryddor har även fått sällskap av lite salsiccia. Precis innan grytan fått puttra klart gör du små gropar med en slev, och knäcker äggen i dem. Låt äggen värmas upp av grytan ett tag, och servera med ris och persilja!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2020

Shakshuka med salsiccia

Ingredienser

4 portioner

Shakshuka

2
gula lökar
1
vitlöksklyfta
240 g
salsiccia
1
röd paprika
1
grön paprika
1 msk
olivolja
1 1/2 tsk
spiskummin
1 krm
gurkmeja
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt
2 msk
chilisås
2
förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl
vatten
-
salt
-
peppar
4
ägg

Ris

4
port ris

Till servering

1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
65 g
babyspenat

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna med sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Hannes

2021-01-28

Så... Vad ska jag göra med chilisåsen jag köpte nu då?

Redaktionen ICAse

2021-02-02

Hej Hannes! Tack för din fråga. Vi har nu uppdaterat texten med chilisåsen. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Ylva

2020-12-06

Supergott. Lätt att laga. Är riset medräknat i kcal beräkningen?

Redaktionen ICAse

2020-12-07

Hej Ylva! Roligt att du gillar receptet. Ja riset är med i näringsberäkningen. Hälsningar Ulrika

Magnus

2020-10-29

Jättegott. Äggen höll ihop bra. Lite samban i gav grytan ett bra sting.

Näringsvärde per portion

Energi 2186 KJ / 519 kCal
Fett 18 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept