Kreolsk gryta skapar en underbar kombination av fläskfilé, paprika och kabanoss där perfektion uppnås tillsammans med syltlök och cornichons. Receptet är lätt att göra till många och har blivit en populär vardagsfavorit. Vill du göra lite extra är grytan minst lika god dagen efter och passar även bra som lunchlåda.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker att det smakade alldeles utmärk. Lättlagat och kryddar man lite extra med ingredienser så är den fantastisk.
Mikael
2023-03-04Ni missar ju huvudingrediensen från det riktiga receptet, mejram! Det ska kryddas rikligt med mejram. Minst 1-2 tsk torkad mejram.
Sofia
2023-02-22Bra grundrecept, 10 minuters koktid är ungefär 3 timmar för lite! Puttra på låg värme, tillför vätska (vatten, buljong, grädde) efter smak, likaså med kryddor och hetta. Smakar bäst dagen efter när smakerna gått tillsammans!
Pethra
2023-02-06