Kreolsk gryta

267
16
Kreolsk gryta

Kreolsk gryta skapar en underbar kombination av fläskfilé, paprika och kabanoss där perfektion uppnås tillsammans med syltlök och cornichons. Receptet är lätt att göra till många och har blivit en populär vardagsfavorit. Vill du göra lite extra är grytan minst lika god dagen efter och passar även bra som lunchlåda.

Kreolsk gryta

Ingredienser

6 portioner
500 g fläskfilé
2 msk smör
ca 240 g kabanoss
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
5 dl vispgrädde
2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl cornichons (små inlagda gurkor)
1 dl urkärnade svarta oliver
1 dl syltlök
3 tsk majsstärkelse
salt
peppar

Till servering

1/2 kruka persilja
ris
sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

267

Kommentarer

Eva-lena

2022-04-26

Jag har gjort den här i många år och jag tycker den ska puttra länge!

David

2021-12-03

Bytte ut kabanossen mot en lite starkare chorizo! Blev kanon!

Camilla

2021-10-24

Lättlagat och supergod! Hade i chiliflingor och lite soja för smaken och det blev perfekt.

Näringsvärde per portion

Energi 2499 KJ / 597 kCal
Fett 51 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 9 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden