Kreolsk gryta
Kreolsk gryta skapar en underbar kombination av fläskfilé, paprika och kabanoss där perfektion uppnås tillsammans med syltlök och cornichons. Receptet är lätt att göra till många och har blivit en populär vardagsfavorit. Vill du göra lite extra är grytan minst lika god dagen efter och passar även bra som lunchlåda.
Ingredienser
6 portioner
500 g fläskfilé
2 msk smör
ca 240 g kabanoss
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
5 dl vispgrädde
2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl cornichons (små inlagda gurkor)
1 dl urkärnade svarta oliver
1 dl syltlök
3 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Till servering
1/2 kruka persilja
ris eller kokt potatis
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi2499 KJ / 597 kCal
Fett51 g
Salt2.5 g
Kolhydrater9 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan rekommendera att byta ut kabanossen mot ölkorv!
Therese
2024-11-21Gott med dragon som krydda tyckte jag.
Ulla
2024-11-16Mejram är ett måste!!
Joel
2024-10-27