Kreolsk gryta
Kreolsk gryta skapar en underbar kombination av fläskfilé, paprika och kabanoss där perfektion uppnås tillsammans med syltlök och cornichons. Receptet är lätt att göra till många och har blivit en populär vardagsfavorit. Vill du göra lite extra är grytan minst lika god dagen efter och passar även bra som lunchlåda.
Ingredienser
6 portioner
500 g fläskfilé
2 msk smör
ca 240 g kabanoss
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
5 dl vispgrädde
2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl cornichons (små inlagda gurkor)
1 dl urkärnade svarta oliver
1 dl syltlök
3 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Till servering
1/2 kruka persilja
ris eller kokt potatis
sallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2499 KJ / 597 kCal
Fett51 g
Salt2.5 g
Kolhydrater9 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag körde på älgkött så gott
Ewa
2024-04-19Min paradrätt många ggr!
Marie-louise
2024-04-06Lägger i bostongurka gör mer smak. Tar även en del av spadet från syltlöken. Då blir det god smak
Inger
2024-03-19