Kreolsk gryta

135
7
Kreolsk gryta

Kreolsk gryta skapar en underbar kombination av fläskfilé, paprika och kabanoss där perfektion uppnås tillsammans med syltlök och cornichons. Receptet är lätt att göra till många och har blivit en populär vardagsfavorit. Vill du göra lite extra är grytan minst lika god dagen efter och passar även bra som lunchlåda.

Skriv ut
Kreolsk gryta

Ingredienser

6 portioner
500 g
fläskfilé
2 msk
smör
ca 240 g
kabanoss
2
röda paprikor
1
vitlöksklyfta
5 dl
vispgrädde
2 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl
cornichons (små inlagda gurkor)
1 dl
urkärnade svarta oliver
1 dl
syltlök
3 tsk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar

Till servering

1/2
kruka persilja
-
ris
-
sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

135

Kommentarer

Nina

2/13/2021

Detta recept ger mig känslan av att ta en semesterhelg på ett halv sunkigt hotel i norra Tyskland under 70-talets höjdpunkt. Den bruna färgen, oliverna, cornichorns och syltlökarna bara förstärker denna känsla. Sorgligt.

Redaktionen ICAse

2/15/2021

Hej Nina! Ojdå... men jag hoppas att du vill laga rätten för den är faktiskt godare än vad den kanske ser ut! 😉 Hälsningar Elina

Sara marie

1/30/2021

Supergod!!

Claudia

12/5/2020

Lättlagad och god gryta! Hade i lite chiliflakes för att vi gillar stark mat 🌶

Näringsvärde per portion

Energi 2499 KJ / 597 kCal
Fett 51 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 9 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept