Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kreolsk gryta

Kreolsk gryta skapar en underbar kombination av fläskfilé, paprika och kabanoss där perfektion uppnås tillsammans med syltlök och cornichons. Receptet är lätt att göra till många och har blivit en populär vardagsfavorit. Vill du göra lite extra är grytan minst lika god dagen efter och passar även bra som lunchlåda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa fläskfilén och skär den i strimlor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.
  2. Skär korven i slantar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek korv och paprika i resten av smöret i grytan. Pressa i vitlöken och rör i grädden och buljongen. 
  3. Skär gurkan i mindre bitar och dela oliverna. Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan. Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter. 
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Hacka persiljan grovt och strö över grytan. Servera grytan med ris och en sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • ca 240 g kabanoss
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 dl cornichons
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl syltlök
  • 3 tsk majsstärkelse
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 1/2 kruka persilja
  • ris
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer