Shakshuka med koriander

12
5 Klimatsmart
Shakshuka med koriander

Shakshuka, som ju egentligen är en brunchrätt från mellanöstern, går lika bra att äta till middag! Den krämiga tomatröran som består av flertalet smakrika kryddor, äts här tillsammans med bulgur. Innan den är riktigt klar, låter du såklart äggen knäckas i grytan, samt toppar den med lite koriander för extra färg och smak.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020

Shakshuka med koriander

Ingredienser

4 portioner
4
port fullkornsbulgur
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
rapsolja
1
röd paprika
1
grön paprika
2 tsk
spiskummin
2 krm
gurkmeja
1 tsk
chilipulver
2 tsk
paprikapulver
1
förp saffran (à 1/2 g)
1 1/2 tsk
salt
2 tsk
strösocker
2
förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl
vatten
-
peppar
1
förp kokta svarta bönor
5
ägg
1
kruka koriander

För alla

Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot fullkornsris.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Mitra

1/3/2021

Nja...den här går inte på repris hos oss. Det blev syrlig smak och vattnig.

Akram

6/10/2020

Shakshouka (även shakshuka eller chakchouka) är en ursprungligen tunisisk äggrätt som är populär i Nordafrika och Mellanöstern. Den består av en kryddstark ragu av tomater, paprika och lök, i vilken ägg pocheras.

Lena

6/6/2020

Underbar rätt. Jag tärnade kyckling och potatis och hade i grytan och serverade med créme fraîches.

Näringsvärde per portion

Energi 1869 KJ / 445 kCal
Fett 12 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept