Shakshuka med koriander
Shakshuka, som ju egentligen är en brunchrätt från mellanöstern, går lika bra att äta till middag! Den krämiga tomatröran som består av flertalet smakrika kryddor, äts här tillsammans med bulgur. Innan den är riktigt klar, låter du såklart äggen knäckas i grytan, samt toppar den med lite koriander för extra färg och smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tsk spiskummin
2 krm gurkmeja
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk salt
2 förp krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl vatten
peppar
1 förp kokta svarta bönor (à 390 g)
8 ägg
4 port fullkornsbulgur
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1974 KJ / 470 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater49 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra i matlådan men smakade inte så mycket
Ida
2023-02-01Bra recept. Tillsatte lite mer kryddor för eget tycke. Första gången jag gjorde detta och det var lite svårt att få alla ägg att bli rinniga. Åt detta till middag och det kändes väldigt matigt. Nästa gång kommer jag nog köra bröd till också som man kan doppa i grytan.
Ebba
2023-01-23Då jag älskar paprika och lök, men gillar inte att äta bönor för sig självt, så var det här en bra och förvånansvärt enkel rätt för att skapa sig nya matvanor. Har aldrig haft pocherade ägg direkt i en maträtt tidigare heller, men mjukheten från äggen gifte sig väldigt bra med krämigheten från tomatkrossen och dem lagom knapriga grönsakerna.
Linus
2022-04-24