Gratinerade böntortillas med avokadosallad
Gratinerade tortillarullar fyllda med en mexikansk röra gjord på bönor, spiskummin, chili och rödlök. Böntortillan gratineras i en tomatsås och riven ost tills smakerna gift sig och osten har smält och blivit gyllene. Servera med en fräsch sallad gjord på krispig stjälkselleri, krämig avocado, het röd peppar och frisk lime, garnera med nyhackad bladpersilja och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017
Ingredienser
4 portioner
Bönröra
1 rödlök
1 tsk olja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
3 msk tomatpuré
390 g krossade tomater
salt och peppar
380 g stora vita bönor
380 g svarta bönor
300 g majskorn
8 tortillabröd
390 g pastasås chili (välj en pastasås med chilismak utan ansjovis för vego)
1 dl riven ost
Avokadosallad
1 röd peppar
2 avokado
2 stjälkar stjälkselleri
1 lime
1 tsk olivolja
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2977 KJ / 711 kCal
Fett22.7 g
Salt4.39 g
Kolhydrater90.9 g
Protein25.2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var riktigt gott. Var lite skeptisk till den stora mängden bönor men blev bra. Avocadosalladen var väldigt god och passade bra till. Kommer säkert göra igen.
Christina
2020-05-05Hej Kjell! Tack för dina synpunkter, tar dem vidare till kockarna. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-19Kanske för mycket tomat. Saknar rotfrukter i alla recept. Och mer potatis kanske. Men vi kan ju äta det, de dagar vi inte har kassen.
Kjell
2017-01-18