Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gyros med syrlig paprikasallad

Gyros är en maträtt med ursprung i det grekiska köket. Den består av tunnskivad, strimlad kotlett som vi här steker och smaksätter med härliga kryddor som salt, chili, spiskummin, oregano och paprikapulver. Servera det smakrika köttet i tacoskal med syrlig paprikasallad, nykokt ris och en klick svalkande gräddfil!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Paprikasallad: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla salladslöken. Blanda det i en skål. Pressa över limesaften och blanda i olivoljan, sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda sedan ner bönorna i paprikasalladen.
  4. Kött: Strimla kotletten och blanda kryddorna.
  5. Stek köttet i olivoljan i en het stekpanna och krydda med kryddblandningen.
  6. Servera köttet i tacoskalen med paprikasallad, ris och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacoskalen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Paprikasallad
  • 1 grön paprika
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 380 g kokta svarta bönor
Kött
  • ca 600 g tunnskivad kotlett
  • 1/2 tsk salt
  • 3 krm chilipulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • 12 tacoskal
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3018 kJ / 722 kCal