Gyros med syrlig paprikasallad
Gyros är en maträtt med ursprung i det grekiska köket. Den består av tunnskivad, strimlad kotlett som vi här steker och smaksätter med härliga kryddor som salt, chili, spiskummin, oregano och paprikapulver. Servera det smakrika köttet i tacoskal med syrlig paprikasallad, nykokt ris och en klick svalkande gräddfil!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Paprikasallad
1 grön paprika
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 lime
1 msk olivolja
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
380 g kokta svarta bönor
Kött
ca 600 g tunnskivad kotlett
1/2 tsk salt
3 krm chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1/2 tsk paprikapulver
1 msk olivolja
Till servering
12 tacoskal
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3018 KJ / 722 kCal
Fett23.1 g
Kolhydrater78 g
Protein46.1 g
Kommentarer