Gyros med syrlig paprikasallad

24
0
Gyros med syrlig paprikasallad

Gyros är en maträtt med ursprung i det grekiska köket. Den består av tunnskivad, strimlad kotlett som vi här steker och smaksätter med härliga kryddor som salt, chili, spiskummin, oregano och paprikapulver. Servera det smakrika köttet i tacoskal med syrlig paprikasallad, nykokt ris och en klick svalkande gräddfil!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2014

Gyros med syrlig paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Paprikasallad

1 grön paprika
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 lime
1 msk olivolja
1/2 tsk sambal oelek
salt och peppar
380 g kokta svarta bönor

Kött

ca 600 g tunnskivad kotlett
1/2 tsk salt
3 krm chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1/2 tsk paprikapulver
1 msk olivolja

Till servering

12 tacoskal
2 dl gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacoskalen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3018 KJ / 722 kCal
Fett 23.1 g
Kolhydrater 78 g
Protein 46.1 g
Läs mer om näringsvärden