Bönsallad med bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönsallad med bacon

En nyttig bönsallad som inte bara går snabbt att tillaga, utan även är oerhört smarrig. Det knapriga baconet gör sig ypperligt till de mjuka, lena bönorna och den delikata smaken från kronärtskockshjärta.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Låt kronärtskockorna rinna av och skär i bitar.
  3. Blanda citron, olja, vitlök, salt och peppar i en skål. Rör ner paprika och kronärtskockor.
  4. Spola bönorna med kallt vatten. Låt dem rinna av. Rör ner bönor, rucola och bacon i salladen.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 2 gula paprikor
  • 2 burkar kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
  • juicen av 1/2 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 burkar stora vita bönor (à ca 400 g)
  • 1 burk svarta bönor (à ca 400 g)
  • 150 g ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden