Bagel med het dillmascarpone och kallrökt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bagel med het dillmascarpone och kallrökt lax

En klassisk bagel fylld med kallrökt lax och färskost. Den traditionella laxfyllningen får extra smak med sambal oelek och laxfavoriten dill. En fylld bagel är perfekt som lyxig picknickmat eller matig mellanmålsmörgås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka dillen fint och blanda med färskost och sambal oelek. Smaka av med salt.
  3. Dela bagelsen och pensla snittytorna med olivoljan. Lägg på en plåt och rosta dem gyllenbruna i övre delen av ugnen ca 7 minuter.
  4. Skala och skiva löken. 
  5. Bred färskosten på samtliga bröd. Fördela laxen på underdelarna och toppa med sallad och lök och krydda med peppar. Lägg på överdelarna och servera.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria bagels.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkprotein: välj mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: välj äggfria bagels.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka dill
  • 250 g mascarponeost
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • 4 bagels
  • 2 tsk olivolja
  • 1 liten rödlök
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • 1/2 förp finbladig salladsmix (à 65 g)
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2232 kJ / 531 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept