Krämiga currybönor med blomkål
Här har du en härligt färgglad rätt som enkelt fixas fram när magen är hungrig! Den innehåller bland annat sojabönor, persilja, blomkål och curry som ger den en härlig färg. Ät de krämiga currybönorna med potatis och toppa med halverade körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
1 blomkål (à ca 800 g)
1 dl växtbaserad mjölkdryck
250 ml havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 msk majsstärkelse
2 tsk curry
salt
peppar
250 g sojabönor
250 g körsbärstomater
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2204 KJ / 529 kCal
Fett20 g
Salt1.1 g
Kolhydrater63 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God smak men man behöver en köttbit/ kyckling ståndet blir lite mer matigt.
Ulrica
2021-03-24Den lilla smak som blev av 2 tsk curry försvinner helt av potatisen - rekommenderar starkt att byta tillbehör till någon mathavre eller annat gryn, och lägga i en buljongtärning i såsen under uppkokningen!
Catherine
2021-03-24Det här var inte ett favoritrecept. Det är okej, men inte mer. Det var alldeles för starkt för barnen. Hade varit bra med information hur man kan göra det mer barnvänligt. Samt hur man kan tillföra mer protein. Kyckling hade varit gott till. Tyckte inte tomaterna tillförde något.
Linda
2021-03-24