UNDER 45 MIN | Medel

Krämiga currybönor med blomkål

Här har du en härligt färgglad rätt som enkelt fixas fram när magen är hungrig! Den innehåller bland annat sojabönor, persilja, blomkål och curry som ger den en härlig färg. Ät de krämiga currybönorna med potatis och toppa med halverade körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Koka potatisen.
  3. Ansa blomkålen och skär den i små buketter. Skär stammen och blasten i mindre bitar. Koka blomkålen i saltat vatten ca 5 minuter och låt rinna av i ett durkslag. Lägg upp i en form.
  4. Vispa ihop mjölkdrycken, havregrädde och majsstärkelse i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Krydda med curry, salt och peppar. Vänd ner sojabönorna och låt de bli varma.
  5. Dela tomaterna.
  6. Hacka persiljan och vänd ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll såsen över blomkålen och servera med potatis och tomater.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde eller annan glutenfri växtbaserad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1 blomkål (à ca 800 g)
  • 1 dl växtbaserad mjölkdryck
  • 250 ml havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 tsk curry
  • salt
  • peppar
  • 250 g sojabönor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2204 kJ / 529 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept