Sesamstekt kyckling med kålsallad
Smaker tagna ur det asiatiska köket - vad kan gå fel? Men, för att vara på säkra sidan så hottar vi upp receptet lite med kanske det mest svenska vi har; äppelmoset! Tokigt tänker ni, briljant tycker vi. Egentligen en perfekt blandning mellan salt och sött.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
600 g snabbfiléer av kyckling
salt
peppar
1 msk sesamfrö
1 msk olja
1 dl vatten
1 msk japansk soja
1 dl äppelmos
Kålsallad
1 förp råkostmix (à 275 g)
1 lime
1 1/2 dl majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2663 KJ / 636 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Tog yoghurt i stället för majjo till salladen.
Sophie
2021-10-27Glömde äppelmoset och det var riktigt gott. Kålsalladen var svingod 🙂
Camilla
2021-09-25Riktigt god rätt! Inte minst äppelmoset i såsen, så gott tillsammans med den japanska sojan. Prova detta!! Vi kommer att göra detta igen.
Anne
2021-09-13