Sesamstekt kyckling med kålsallad

19
7
Sesamstekt kyckling med kålsallad

Smaker tagna ur det asiatiska köket - vad kan gå fel? Men, för att vara på säkra sidan så hottar vi upp receptet lite med kanske det mest svenska vi har; äppelmoset! Tokigt tänker ni, briljant tycker vi. Egentligen en perfekt blandning mellan salt och sött.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Sesamstekt kyckling med kålsallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
600 g snabbfiléer av kyckling
salt
peppar
1 msk sesamfrö
1 msk olja
1 dl vatten
1 msk japansk soja
1 dl äppelmos

Kålsallad

1 förp råkostmix (à 275 g)
1 lime
1 1/2 dl majonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Sophie

2021-10-27

Supergott! Tog yoghurt i stället för majjo till salladen.

Camilla

2021-09-25

Glömde äppelmoset och det var riktigt gott. Kålsalladen var svingod 🙂

Anne

2021-09-13

Riktigt god rätt! Inte minst äppelmoset i såsen, så gott tillsammans med den japanska sojan. Prova detta!! Vi kommer att göra detta igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2663 KJ / 636 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 71 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden