Kyckling med syrlig kålsallad och sojamajonnäs
Kycklingfiléer serveras här med asieninspirerande tillbehör. Kålsallad på råkostmix med lime, chili och rostade sesamfrön gifter sig fint med den lena sojamajonnäsen. Servera kycklingen, råkostsalladen samt sojamajonnäsen med nykokt ris och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Kålsallad
1 lime
200 g råkostmix
1/2 msk olja
salt
2 krm chiliflakes
2 msk sesamfrö
1 ask krasse
Sojamajonnäs
1 msk japansk soja
2 dl majonnäs
4 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3246 KJ / 775 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad är det för minutfileer ni har som bara behöver stekas 2 min på varje sida?
Pernilla
2022-08-23Hej Pernilla! Ursäkta sent svar. Vi har nu justerat stektiden till 4 minuter per sida. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-27Enkelt och otroligt gott!
Anna
2021-04-27Smakerna är perfekt komponerade! Supergott!
Emma
2020-01-29