Sesamstekt kyckling med brysselkål, honung och soja
Vill du ge dig på något rejält? Prova detta recept på kyckling som steks i sesamfrön. En asiatisk smakfest med vitlök, flytande honung och japansk soja. Perfekt när du vill imponera på gäster eller bara ge dig på något nytt och gott i köket!
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g kycklingfilé
4 msk sesamfrö
1 msk olja
salt
svartpeppar
4 port jasminris
Brysselkål
500 g brysselkål
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
5 msk japansk soja
1 msk flytande honung
1 lime
6 salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2407 KJ / 574 kCal
Fett16 g
Salt6.24 g
Kolhydrater62 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God och fräck rätt med brysselkål. Blandade i salladslöken tillsammans med brysselkålen, blev toppen!
Henrik
2021-02-21