Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Sesamstekt kyckling med brysselkål, honung och soja

Vill du ge dig på något rejält? Prova detta recept på kyckling som steks i sesamfrön. En asiatisk smakfest med vitlök, flytande honung och japansk soja. Perfekt när du vill imponera på gäster eller bara ge dig på något nytt och gott i köket!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C
  2. Vänd kycklingfiléerna i sesamfröna. Bryn dem i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, ca 20 minuter. 
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Brysselkål: Ansa och skär brysselkålen i fjärdedelar. 
  5. Stek brysselkålen i oljan i en stekpanna pressa över vitlöken. Stek tills kålen är mjuk, ca 5 minuter. Rör ner soja och honung mot slutet och smaka av med limesaft. 
  6. Ansa och skär salladslöken i tunna strimlor.
  7. Servera kycklingen med brysselkål, ris och salladslök.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g kycklingfilé
  • 4 msk sesamfrö
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port jasminris
Brysselkål
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 lime
  • 6 salladslökar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2407 kJ / 574 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer