Currygryta med kyckling
En currygryta med kyckling och kokosmjölk är en trevlig och färgglad gryta med smak av Asien. Rätten tar inte lång tid att tillaga och blir en uppskattad rätt till middag, vilken vardag som helst! Servera din välsmakande kycklinggryta med nykokt ris och lime skuren i klyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris (gärna fullkorn)
1/2 purjolök
2 morötter
ca 500 g strimlad kycklingfilé
1 msk olivolja
salt
peppar
1 msk curry
5 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
1 förp minimajs (à 425 g)
400 ml lätt kokosmjölk
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk strösocker
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2580 KJ / 613 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater80 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott tog lite röd curry pasta för lite mer smak
Anette
2024-07-26Supergod! Jag tyckte inte den var smaklös som vissa skriver. Visst har den ingen stark hetta men är man ute efter det ska man ju inte kolla på recept med den gula curryn. Väldigt god och min son tyckte om den vilket är ett plus då jag helst inte lagar fler än 1 maträtt till middagen. Kommer laga denna rätt fler ggr.
Jeanette
2024-07-25Behövs inte 5dl löst buljong, he i tärningen direkt så blir det inte så mycket vätska 👍
Noa
2024-06-17