Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mandelkrispiga laxkuber

Servera laxen på ett spännande och annorlunda sätt genom att panera fisken med mandelspån och chili- och paprikapulver. Den mandelkrispiga laxen blir tilltalande, festlig och magnifikt god!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda paprikapulver, chilipulver och salt. Vispa upp ägg. Häll mandelspån på ett fat.
  2. Skär laxfilé i stora kuber. Doppa laxen först i ägg, sedan i kryddblandningen och vänd sist i mandelspån.
  3. Hetta upp olja och stek på medelvärme tills fisken får fin färg runt om utan att bli torr. Servera med limeklyftor och kokt jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 1/2 msk chilipulver
  • 1 ägg
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 påse mandelspån (à 50 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
Till servering
  • limeklyftor
  • jasminris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?