Sesamräkor

Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sesamräkor

Låt räkorna marineras i en härlig blandning av sesamolja, vitlök, chili och ingefära. För att få lite mer sting i marinaden kan du tillsätta hotsauce eller mer chili. Du kan själv välja om du vill värma räkorna i en stekpanna eller servera dem kalla.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

15 spett
45 stora, fina räkor
1 msk sesamolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 liten, färsk, finhackad chilifrukt
1 tsk malen ingefära
salt
ev lite hot sauce eller chilipeppar
5 msk rostade sesamfrön
15 trägrillspett
1 ev lime i tunna klyftor till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Ostron New Orleans style
    Betyg 3.2 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreanska grönsaker
    Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingspett med vitlökssmak
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingfilé med aprikosglaze
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Satay med fräsch jordnötssås
    Betyg 2.8 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad