Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sesamräkor

Låt räkorna marineras i en härlig blandning av sesamolja, vitlök, chili och ingefära. För att få lite mer sting i marinaden kan du tillsätta hotsauce eller mer chili. Du kan själv välja om du vill värma räkorna i en stekpanna eller servera dem kalla.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna och lägg dem i en skål.
  2. Tillsätt sesamolja, vitlök och chilifrukt, ingefära samt lite salt. Justera "hettan" med lite hot sauce eller chilipeppar om det behövs. Rör om ordentligt, täck med plast och låt stå i kyl minst en timme.
  3. Rosta under tiden sesamfröna i en het stekpanna under omrörning tills de fått lite färg. Låt svalna.
  4. Trä 3 räkor på varje pinne. Vänd dem i sesamfröna. Äts kalla eller lättstekta. Garnera ev med en tunn limeklyfta.

Ingredienser

Portioner: 15 spett
  • 45 stora, fina räkor
  • 1 msk sesamolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 liten, färsk, finhackad chilifrukt
  • 1 tsk malen ingefära
  • salt
  • ev lite hot sauce eller chilipeppar
  • 5 msk rostade sesamfrön
  • 15 trägrillspett
  • 1 ev lime i tunna klyftor till garnering
Lägg till i inköpslistan