Peruanska grillspett (Anticuchos) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Peruanska grillspett (Anticuchos)

Peruanska grillspett, även kallade Anticuchos, är chilifrukt och spiskumminmarinerade bitar av biff eller nöthjärta. Servera grillspetten med ris, friterad potatis, kokta bönor och morötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöksklyftorna. Blanda hackad chili, spiskummin, vinäger, olja, salt och peppar. Pressa ner vitlöken.
  2. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Lägg köttet i marinaden ca 1 dygn.
  3. Trä upp köttet på blötlagda grillspett. Grilla/stek i 3-5 minuter per sida.
  4. Pensla med resterande marinad under grillningen/stekningen. Servera med ris, friterad potatis, kokta bönor och morötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g utskuren biff (alt nöthjärta)
Marinad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad chilifrukt t ex spansk peppar (i Peru används chilifrukten rocoto)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 3/4 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2060 kJ / 490 kCal
Läs mer om näringsvärden