Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé med aprikosglaze

En grillfavorit är denna kycklingfilé med aprikosglaze, saftig och söt. Kycklingfiléerna fyller du med söta aprikoser innan grillningen och penslar dem sedan med den läckra glazen på aprikospuré, sweet chilisås och kokos.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela filéerna i 16 bitar (för 8 port). Strimla aprikoserna. Fördela dem på kycklingfiléerna. Rulla ihop så att de försluts och trä upp på dubbla spett.
  2. Glaze: Rör ihop ingredienserna.
  3. Pensla kycklingen med olivolja, salta och peppra.
  4. Grilla i ca 20 minuter, vänd då och då. Skär ett snitt och se om klar saft rinner ut, då är de färdiga. Pensla på glaze mot slutet av grillningen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg kycklingfilé eller lårfiléer av kyckling (1 kg kycklingfilé motsvarar 16 lårfiléer)
  • 100 g torkade aprikoser
  • olivolja till pensling
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Aprikosglaze
  • 1 dl aprikospuré (barnmat)
  • 1 dl sweet chili sauce
  • 3 msk kokos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?