Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ostron New Orleans style

Öppna ett gäng färska ostron och bred på en härlig röra gjord på smör, vitlök, citron, persilja och någon vällagrad ost, gärna italiensk pecorino. Lägg ostronen på grillen, i en grillpanna eller ställ in i ugnen och gratinera. Förrätten, eller plockmaten, är serverad!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Öppna ostronen. Låt dem ligga kvar i ena skalhalvan med vätskan kvar.
  2. Blanda rumsvarmt smör med pressad vitlök och riven ost. Klicka 1/2-1 msk i varje ostronhalva. Krydda med kajennpeppar och några droppar hot sauce eller tabasco.
  3. Grilla ostronhalvorna 3-4 minuter.
  4. Till servering: Servera med en nypa hackad persilja och pressad citronjuice.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 8 st ostron
  • 50 g smör
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl finriven ost (gärna pecorino)
  • kajennpeppar
  • hot sauce eller tabasco
Till servering
  • persilja
  • citron
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer