Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

"Ingeborgare"

Dessa Ingeborgare av panerad strömmingsfilé är perfekta på buffébordet! På under en halvtimme så panerar och steker du din fisk och gör en syrlig dillmajonnäs som är både angenäm och läcker. Servera Ingeborgarna med majonnäsen och nykokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop senapspulver, vetemjöl och salt. Vispa upp äggen lätt.
  2. Skär ev strömmingsfiléerna på längden. Vänd strömmingarna en och en i mjölblandningen, därefter i äggvispet och sedan i ströbrödet.
  3. Blanda ingredienserna till dillmajonnäsen. Salta och peppra.
  4. Stek strömmingarna ca 1 1/2 minut på varje sida i smör. Servera med nykokt färskpotatis, citron och dillmajonnäs. Strö över flingsalt.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 1 dl senapspulver
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 800 g strömmingsfilé
  • 3 dl ströbröd
  • smör att steka i
  • flingsalt
Dillmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 3 msk finhackad dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info