Gremolatfylld strömming | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gremolatfylld strömming

Läckert och smakfullt recept med strömmingsfiléer som fyllts med vitlök, färskost och persilja. Den smarriga gremolatfyllda strömmingen serveras med örtolja och kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Gremolata: Blanda färskost, persilja, vitlök, citronskal och jucie. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna. Bre ut fyllning på filéernas köttsida och rulla ihop dem. Lägg i smord ugnssäker form. Salta och peppra. Tillaga i ugnen 20 minuter.
  4. Örtolja: Grovhacka örterna. Mixa dem släta tillsammans med oljan med mixerstav eller i matberedare. Smaka av örtoljan med salt och peppar.
  5. Servera den gremolatafyllda strömmingen med örtolja och kokt potatis eller ugnsrostad klyftpotatis.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot krämig tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt och peppar
Gremolata
  • 150 g färskost
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 msk finhackad vitlök
  • rivet skal och juice av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 3 krm peppar
Örtolja
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3100 kJ / 740 kCal
Fett: 54 g
Läs mer om näringsvärden