Lax med nudlar och kokos- och limedressing
Servera ugnsbakad lax med ett frasigt täcke av rostad lök och sesamfrön tillsammans med nudlar, pak choi och en krämig dressing gjord på kokosmjölk, lime och hetta från jalapeños.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
4 portioner
Kokosdressing
1/2 - 1 färsk jalapeño
1 förp kylskåpskall kokosmjölk (à 400 ml)
1 kruka koriander
2 tsk finrivet limeskal
2 krm salt
4 port laxfilé (à ca 125 g)
2 krm salt
1/2 dl svarta sesamfrön
1 dl rostad lök
1 msk olja
250 g pak choi
1 förp risnudlar (à 180 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott, men skippa kokosmjölken och gör en créme fraîches baserad sås med samma kryddning istället
Lena
2022-02-08Gott! Särskilt fisken. Instämmer i att dressingen blev konstig med kall kokosmjölk - ska testa med iMat-Fraiche nästa gång... Vi hade svårt att koka risnudlarna "på rätt sätt", de blev ganska "geggiga". Hade inte råd med pak choi så vi tog salladskål/kinesisk kål i stället. De hade räckt att slaka, 2 min blev för mycket. Kommer att göra det fler gånger, dock med nämnda modifikationer.
Anna-lisa
2022-02-02Gott, men behövdes som sagt fisksås, lime och rätt mycket salt. Smakade ändå inte så mycket.
Julia
2022-01-29