Sesambakad lax med ris

Betyg 2.9 av 5.183 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sesambakad lax med ris

Sesambakad lax med ris är en lättlagad fiskrätt som du slänger ihop på cirka 30 minuter. Laxfilén kryddas med salt och peppar där sesamfröna sedan strösslas över och tillagas i ugnen. Det ger dig tid att förbereda tillbehören fräst lök och pak choi som får smak av teriyakisås. Avnjut med ris och limeklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Sesambakad lax med ris

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
ca 300 g laxfilé
salt
peppar
2 tsk sesamfrö
1/2 silverlök
1 pak choi
1 tsk olja
1 dl teriyakisås
1 lime

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergott och enkelt. Adderade lite chilirostade sesamfrön också så det blev lite mer sting.

    Inger

Näringsvärde per portion

Energi2835 KJ / 677 kCal
Fett28 g
Salt3.99 g
Kolhydrater64 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pork teriyaki med pak choi
    Betyg 3 av 5.102 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minutbiff med teriyakinudlar
    Betyg 3.9 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesambakad lax med soja och ingefära
    Betyg 3.2 av 5.611 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesamstekt lax med teriyakinudlar
    Betyg 3.4 av 5.287 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad