Honungsrostade morötter med couscous och granatäpple
En fräsch rätt som innehåller både hetta, sötma och syrlighet. Morötter, kikärtor och frön ugnsrostas ihop med smaker av honung och sambal oelek. Detta äts ihop med couscous, frisk granatäpplesallad och en krämig matyoghurt. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019
Ingredienser
4 portioner
Morötter
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 förp snackmorötter (à 200 g)
1 msk olivolja
salt
1/2 dl pumpafrön
1 msk sesamfrön
1/2 msk honung
1 tsk sambal oelek
Couscous
4 port couscous
1 grönsaksbuljongtärning
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
Sallad
1 granatäpple
65 g babyspenat
1 msk olivolja
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2298 KJ / 549 kCal
Fett16 g
Salt1.1 g
Kolhydrater77 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt enkelt och gott! Bytte ut couscousen till pärlcouscous för att få till en lite matigare känsla.
Josefine
2023-12-11Jättegott! Olika strukturer lyfter mycket! Och ett rent genidrag med honungen och sambal oeleken!
Anna
2020-11-04