Honungsrostade morötter med couscous och granatäpple

13
1 Klimatsmart
Honungsrostade morötter med couscous och granatäpple

En fräsch rätt som innehåller både hetta, sötma och syrlighet. Morötter, kikärtor och frön ugnsrostas ihop med smaker av honung och sambal oelek. Detta äts ihop med couscous, frisk granatäpplesallad och en krämig matyoghurt. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019

Honungsrostade morötter med couscous och granatäpple

Ingredienser

4 portioner

Morötter

1
förp kokta kikärter (à 380 g)
3
förp snackmorötter (à 200 g)
1 msk
olivolja
-
salt
1/2 dl
pumpafrön
1 msk
sesamfrön
1/2 msk
honung
1 tsk
sambal oelek

Couscous

4
port couscous
1
grönsaksbuljongtärning
1
ask färsk gräslök (à 20 g)

Sallad

1
granatäpple
65 g
babyspenat
1 msk
olivolja
2 dl
matyoghurt

För alla

Fri från ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Anna

11/4/2020

Jättegott! Olika strukturer lyfter mycket! Och ett rent genidrag med honungen och sambal oeleken!

Näringsvärde per portion

Energi 2298 KJ / 549 kCal
Fett 16 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 77 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept