Sesam- och morotsbiffar med hummus och fetaost

Det gröna köket bjuder på massor av läckerheter, som till exempel det här receptet på färgglada sesam- och morotsbiffar. För att lyfta smakerna i biffarna ytterligare serveras en hemmagjord hummus och couscoussallad med bladspenat och smulad fetaost till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Ingredienser
4 portioner
Morotsbiffar
500 g morötter
1/2 kruka persilja
1 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk sesamfrö
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Hummus
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk sesamfrö
1/2 tsk spiskummin
Couscoussallad
4 port couscous (eller annat gryn)
1 msk olivolja
150 g fetaost
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3097 KJ / 740 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater88 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fruktansvärt! Gör det inte, blir disk och arbete i onödan och pengar i sjön.
Evelina
2025-07-13Svåra att forma/steka utan att de går sönder och det kan behövas lite extra krydda, men de är goda.
Sofie
2025-01-28Otroligt goda! Körde med fryst persilja och fetaost i biffarna istället för i salladen.
Lisa
2023-09-01