Sesam- och morotsbiffar med hummus och fetaost

Det gröna köket bjuder på massor av läckerheter, som till exempel det här receptet på färgglada sesam- och morotsbiffar. För att lyfta smakerna i biffarna ytterligare serveras en hemmagjord hummus och couscoussallad med bladspenat och smulad fetaost till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Ingredienser
4 portioner
Morotsbiffar
500 g morötter
1/2 kruka persilja
1 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk sesamfrö
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Hummus
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk sesamfrö
1/2 tsk spiskummin
Couscoussallad
4 port couscous (eller annat gryn)
1 msk olivolja
150 g fetaost
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3097 KJ / 740 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater88 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
22 stGod, hela rätten.
Stina
Gott men inte så mättande. Svårt att hålla ihop dem, men kanske använde för lite potatismjöl, 1 msk, som jag hade i stället för vetemjöl pga gluten.
Charlotta
Fruktansvärt! Gör det inte, blir disk och arbete i onödan och pengar i sjön.
Evelina
Svåra att forma/steka utan att de går sönder och det kan behövas lite extra krydda, men de är goda.
Sofie
Otroligt goda! Körde med fryst persilja och fetaost i biffarna istället för i salladen.
Lisa
Tillsatte lite riven vitkål i biffarna vilket blev supergott ihop med nudlar, hummus,sallad,vårrullar med soja och chilisås.
Linda
Supergoda! Gör alltid dessa med lite spiskummin och vitlök i smeten. Goda ihop med en dipp på créme fraiche och sweetchilisås.
Isa
Ologisk ordning på stegen men annars är det ett kanonrecept och det blev jättegott. Även starkt uppskattat av köttätarmannen i familjen... Jag körde på fryst spenat vilket funkade fint och så blev morötterna finrivna. I hummusen fick jag ha i nån halvdeciliter vatten för den blev torr. Om man har en matberedare vore det effektivt att köra hummusen först och sedan mototssmeten.
Helene
Väldigt goda biffar med kryddig smak!
Elisabeth
Super goda!
Alexandra