Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé
Tillaga en både enkel och elegant fiskrätt. Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé är en superb måltid med smaker av fetaost, lime, kapris och dill. Servera med spenat eller fullkornspasta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g fiskfiléer hokifilé eller gös, hajmal.
ca 100 g smulad fetaost
2 dl lätt crème fraiche
2 msk kapris
2 msk hackad dill
1 - 2 tsk rivet limeskal
1/2 dl riven smakrik ost (t ex svecia eller italiensk pecorino)
1 - 2 msk sesamfrö (gärna rostade)
1 tsk salt
1 krm pepparmix
dillvippa till garnering
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg, under förutsättning att rätten serveras med pasta som passar. Innehåller mjölk.
Gör laktosfri: välj laktosfritt ostalternativ, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör mjölkprotenfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Garanterat benfri blir gösen om du först "byxar" den. Känn med fingret längs med filén. Mitt på sitter de små vassa benen i en prydlig rad. Skär bort dem med en vass kniv, så att fisken sedan ser ut att ha fått två byxben. Hajmal är importerade fiskfiléer som finns i både fisk- och frysdisken. Pangasius är det latinska namnet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2600 KJ / 620 kCal
Fett22 g
Kommentarer
Kanongott! Vi använde gösfilé. Riktig "bjudmat".
Anders
2018-12-16Gjorde enligt receptet och det blev väldigt bra. Nästa gång ska jag dock minska andelen lime och utesluta kaprisen. Annars ett kanonrecept.
Martin
2008-01-11Jag tog 4dl creme fresh och tog bort kaprisen,det här så himla gott!!!
Viktoria
2008-01-05