Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé
Tillaga en både enkel och elegant fiskrätt. Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé är en superb måltid med smaker av fetaost, lime, kapris och dill. Servera med spenat eller fullkornspasta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g fiskfiléer hokifilé eller gös, hajmal.
ca 100 g smulad fetaost
2 dl lätt crème fraiche
2 msk kapris
2 msk hackad dill
1 - 2 tsk rivet limeskal
1/2 dl riven smakrik ost (t ex svecia eller italiensk pecorino)
1 - 2 msk sesamfrö (gärna rostade)
1 tsk salt
1 krm pepparmix
dillvippa till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2600 KJ / 620 kCal
Fett22 g
Kommentarer
Kanongott! Vi använde gösfilé. Riktig "bjudmat".
Anders
2018-12-16Gjorde enligt receptet och det blev väldigt bra. Nästa gång ska jag dock minska andelen lime och utesluta kaprisen. Annars ett kanonrecept.
Martin
2008-01-11Jag tog 4dl creme fresh och tog bort kaprisen,det här så himla gott!!!
Viktoria
2008-01-05