Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

47
4
Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Tillaga en både enkel och elegant fiskrätt. Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé är en superb måltid med smaker av fetaost, lime, kapris och dill. Servera med spenat eller fullkornspasta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g fiskfiléer hokifilé eller gös, hajmal.
ca 100 g smulad fetaost
2 dl lätt crème fraiche
2 msk kapris
2 msk hackad dill
1 - 2 tsk rivet limeskal
1/2 dl riven smakrik ost (t ex svecia eller italiensk pecorino)
1 - 2 msk sesamfrö (gärna rostade)
1 tsk salt
1 krm pepparmix
dillvippa till garnering

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg, under förutsättning att rätten serveras med pasta som passar. Innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör mjölkprotenfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: välj laktosfritt ostalternativ, använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Tips

Garanterat benfri blir gösen om du först "byxar" den. Känn med fingret längs med filén. Mitt på sitter de små vassa benen i en prydlig rad. Skär bort dem med en vass kniv, så att fisken sedan ser ut att ha fått två byxben. Hajmal är importerade fiskfiléer som finns i både fisk- och frysdisken. Pangasius är det latinska namnet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Anders

2018-12-16

Kanongott! Vi använde gösfilé. Riktig "bjudmat".

Martin

2008-01-11

Gjorde enligt receptet och det blev väldigt bra. Nästa gång ska jag dock minska andelen lime och utesluta kaprisen. Annars ett kanonrecept.

Viktoria

2008-01-05

Jag tog 4dl creme fresh och tog bort kaprisen,det här så himla gott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2600 KJ / 620 kCal
Fett 22 g
Läs mer om näringsvärden