Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Tillaga en både enkel och elegant fiskrätt. Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé är en superb måltid med smaker av fetaost, lime, kapris och dill. Servera med spenat eller fullkornspasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och torka fisken. Ta bort ev ben. Krydda med salt och pepparmix. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
  3. Rör eller mixa samman smulad fetaost och crème fraiche till en kräm. Blanda ner kapris, dill och väl tvättat, rivet limeskal. Häll blandningen över fisken och bre ut den jämnt. Strö över ost och sesamfrön.
  4. Stek fisken mitt i ugnen 12-15 minuter. Garnera med dillvippa och bjud genast med spenat- eller fullkornspasta och en rejäl salladstallrik.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg, under förutsättning att rätten serveras med pasta som passar. Innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör mjölkprotenfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: välj laktosfritt ostalternativ, använd laktosfri crème fraiche.

Tips

Garanterat benfri blir gösen om du först "byxar" den. Känn med fingret längs med filén. Mitt på sitter de små vassa benen i en prydlig rad. Skär bort dem med en vass kniv, så att fisken sedan ser ut att ha fått två byxben. Hajmal är importerade fiskfiléer som finns i både fisk- och frysdisken. Pangasius är det latinska namnet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g fiskfiléer hokifilé eller gös, hajmal.
  • ca 100 g smulad fetaost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad dill
  • 1 - 2 tsk rivet limeskal
  • 1/2 dl riven smakrik ost (t ex svecia eller italiensk pecorino)
  • 1 - 2 msk sesamfrö (gärna rostade)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm pepparmix
  • dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 620 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer