Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Betyg 3.6 av 5.
47 personer har röstat
4
Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Tillaga en både enkel och elegant fiskrätt. Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé är en superb måltid med smaker av fetaost, lime, kapris och dill. Servera med spenat eller fullkornspasta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g fiskfiléer hokifilé eller gös, hajmal.
ca 100 g smulad fetaost
2 dl lätt crème fraiche
2 msk kapris
2 msk hackad dill
1 - 2 tsk rivet limeskal
1/2 dl riven smakrik ost (t ex svecia eller italiensk pecorino)
1 - 2 msk sesamfrö (gärna rostade)
1 tsk salt
1 krm pepparmix
dillvippa till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Kanongott! Vi använde gösfilé. Riktig "bjudmat".

Anders

2018-12-16

Gjorde enligt receptet och det blev väldigt bra. Nästa gång ska jag dock minska andelen lime och utesluta kaprisen. Annars ett kanonrecept.

Martin

2008-01-11

Jag tog 4dl creme fresh och tog bort kaprisen,det här så himla gott!!!

Viktoria

2008-01-05

Näringsvärde per portion

Energi2600 KJ / 620 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med svampsås och purjolök
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hoki med kaviarsås och krossad potatis
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nordafrikansk couscouspanna med fisk
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thailändsk soppgryta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbrimmad hoki med sparris och limesky
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga