Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Senapsstekt kyckling med krämig rädissallad

Kycklingfiléer som penslas med senap och honung och sedan steks i ugnen tillsammans med potatisen. Under tiden förbereds den krämiga salladen gjord på rädisor, persilja och vinäger. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär potatisen i skivor och blanda med olivoljan, krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen, först ca 15 minuter. Vänd potatisen då och då.
  3. Sallad: Skär rädisorna i fjärdedelar, hacka persiljan och blanda det med vinäger. Krydda med salt och peppar. Vänd ner smetana och ärtskott.
  4. Kyckling: Blanda senap och honung.
  5. Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem på potatisplåten och pensla på senapsblandningen. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, ca 10 minuter.
  6. Servera kycklingen med potatis och den krämiga salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna smetanan med pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Sallad
  • 125 g rädisor
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl smetana
  • 100 g ärtskott
Kyckling
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2551 kJ / 606 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept