Senapsstekt kyckling med krämig rädissallad
Kycklingfiléer som penslas med senap och honung och sedan steks i ugnen tillsammans med potatisen. Under tiden förbereds den krämiga salladen gjord på rädisor, persilja och vinäger. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Kyckling
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
4 kycklingfiléer
1 msk olja
Sallad
125 g rädisor
1/2 kruka eller ask persilja
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl smetana
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 606 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer