Senapsstekt kyckling med krämig rädissallad

5
0
Senapsstekt kyckling med krämig rädissallad

Kycklingfiléer som penslas med senap och honung och sedan steks i ugnen tillsammans med potatisen. Under tiden förbereds den krämiga salladen gjord på rädisor, persilja och vinäger. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Senapsstekt kyckling med krämig rädissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Kyckling

2 msk
dijonsenap
1 msk
flytande honung
4
kycklingfiléer
1 msk
olja

Sallad

125 g
rädisor
1/2
kruka eller ask persilja
1 tsk
vitvinsvinäger
2 dl
smetana
100 g
ärtskott

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna smetanan med pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2551 KJ / 606 kCal
Fett 30 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept