Senapsstekt kyckling med krämig rädissallad

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Senapsstekt kyckling med krämig rädissallad

Kycklingfiléer som penslas med senap och honung och sedan steks i ugnen tillsammans med potatisen. Under tiden förbereds den krämiga salladen gjord på rädisor, persilja och vinäger. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Senapsstekt kyckling med krämig rädissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1 msk  olivolja
salt
peppar

Kyckling

2 msk  dijonsenap
1 msk  flytande honung
4   kycklingfiléer
1 msk  olja

Sallad

125 g  rädisor
1/2   kruka eller ask persilja
1 tsk  vitvinsvinäger
2 dl  smetana
100 g  ärtskott

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna smetanan med pepparrot.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2551 KJ / 606 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vårig kyckling
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekta kotletter med fuskbea och klyftpotatis
Betyg 3.5 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med krabb och äggkräm
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommarkorv med ljummen potatissallad
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med bellaverde och tartarsås
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparstekt fläskytterfilé med sötpotatisaioli
Betyg 3.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga