Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Helstekt kotlett à la chili

Smarrigt och mättande recept på helstekt kotlett à la chili. Fläskkotletterna har en touche av chili, vitlök och honung och serveras med pommes frites och mango chutney.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, honung, olja och salt. Skär bort benet från fläskkotletten. Gnid in köttet med chiliblandningen.
  3. Stick en köttermometer i köttet, se till att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Stek i ca 45 min tills termometern visar 70°C.
  4. Skiva köttet tunt och servera med pommes frites, mango chutney och blandad sallad.

Tips

Låt gärna benet i bitar steka med vid sidan om köttet. Det är gott att "knapra" på.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 kg fläskkotlett
  • 4 port pommes frites
  • mango chutney
  • isbergssallad
  • majs
  • rödlök
Lägg till i inköpslistan