Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås

Saftiga fläskkotletter paneras i ströbröd med citronskal och smulad rosmarin. Tillsammans med frästa ärtor, ris och het arrabbiata blir det en komplett måltid som inte bara är galet god, utan också riktigt nyttig. Receptet är signerat Paolo Roberto, gästkock i ICA Matkassen Inspiration.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ärtfräs: Skala lök och vitlök, hacka dem och persiljan. Spola ärterna i ljummet vatten.
  3. Kotletter: Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda ströbröd med citronskal och smulad rosmarin på en stor tallrik.
  4. Krydda kotletterna med salt och peppar. Pensla dem på båda sidor med senapen. Lägg sedan kotletterna med ena sidan ner i ströbrödet. Pressa försiktigt ner kotletterna så att blandningen fäster jämnt, ös med en sked ströbröd på ovansidan och pressa försiktigt in ströbrödet även på den sidan. Kotletterna har nu fått en jämn och lagom tjock panering.
  5. Värm upp olivoljan i en stekpanna på ganska hög värme och bryn kotletterna så att de får en gyllenbrun färg på båda sidor. Passa noga så paneringen inte blir bränd.
  6. Sänk värmen och fortsätt steka kotletterna tills de är genomstekta, 5–10 minuter.
  7. Ärtfräs: Fräs lök och vitlök i olivoljan och vänd ner ärterna. Låt dem bli varma och krydda med salt och peppar. Vänd ner persiljan i fräset.
  8. Värm pastasåsen och servera till kotletterna, ärtfräset och riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen (kan innehålla smör). I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Ärtfräs
  • 1 rödlök
  • 1 vitlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 förp gröna ärter (à 250 g)
  • 1 tsk olivolja
Kotletter
  • 1 citron
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk rosmarin
  • 4 skivor fläskkotletter
  • salt och peppar
  • 3 msk senap
  • 2 msk olivolja
  • 380 g pastasås arrabbiata
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2710 kJ / 649 kCal