Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås

Saftiga fläskkotletter paneras i ströbröd med citronskal och smulad rosmarin. Tillsammans med frästa ärtor, ris och het arrabbiata blir det en komplett måltid som inte bara är galet god, utan också riktigt nyttig.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014

Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4   port ris

Ärtfräs

1   rödlök
1   vitlök
1/2   kruka persilja
1/2   förp gröna ärtor (à 250 g)
1 tsk  olivolja

Kotletter

1   citron
1 dl  ströbröd
2 tsk  rosmarin
4   skivor fläskkotletter
salt och peppar
3 msk  senap
2 msk  olivolja
380 g  pastasås arrabbiata

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen (kan innehålla smör). I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2710 KJ / 649 kCal
Fett25.3 g
Kolhydrater63.7 g
Protein37.5 g

Testa liknande recept

Stekt kotlett med sockerärtssallad och potatisgratäng
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett i tomat- och olivsås
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapspanerad kotlett med tomatsås
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bräserad kotlett med tomatsallad
Betyg 2.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkotlett med olivsås och smörfräst savoykål
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med snabb ratatouille
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga