Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås
Saftiga fläskkotletter paneras i ströbröd med citronskal och smulad rosmarin. Tillsammans med frästa ärtor, ris och het arrabbiata blir det en komplett måltid som inte bara är galet god, utan också riktigt nyttig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Ärtfräs
1 rödlök
1 vitlök
1/2 kruka persilja
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1 tsk olivolja
Kotletter
1 citron
1 dl ströbröd
2 tsk rosmarin
4 skivor fläskkotletter
salt och peppar
3 msk senap
2 msk olivolja
380 g pastasås arrabbiata
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen (kan innehålla smör). I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2710 KJ / 649 kCal
Fett25.3 g
Kolhydrater63.7 g
Protein37.5 g
Kommentarer