Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås

5
0
Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås

Saftiga fläskkotletter paneras i ströbröd med citronskal och smulad rosmarin. Tillsammans med frästa ärtor, ris och het arrabbiata blir det en komplett måltid som inte bara är galet god, utan också riktigt nyttig.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014

Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Ärtfräs

1 rödlök
1 vitlök
1/2 kruka persilja
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1 tsk olivolja

Kotletter

1 citron
1 dl ströbröd
2 tsk rosmarin
4 skivor fläskkotletter
salt och peppar
3 msk senap
2 msk olivolja
380 g pastasås arrabbiata

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen (kan innehålla smör). I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2710 KJ / 649 kCal
Fett 25.3 g
Kolhydrater 63.7 g
Protein 37.5 g
Läs mer om näringsvärden