Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bräserad kotlett med tomatsallad

Avnjut en bräserad kotlett med tomatsallad till middag. Här får de brynta kotletterna sällskap av en pastasås med smak av basilika. Detta får sjuda några minuter för att dra till sig smakerna. Som tillbehör serveras en krispig sötsyrlig sallad och nykokt ris. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Kotletter: Bryn kotletterna i matfettet i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll över pastasåsen och låt sjuda ca 8 minuter.
  3. Sallad: Skär tomaterna i skivor och plocka salladen i bitar. Lägg grönsakerna på ett fat. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
  4. Servera kotletterna med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Kotlett
  • 4 skivor benfria fläskkotletter
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 390 g pastasås med basilika
Sallad
  • 2 tomater
  • 1 huvudsallad
  • 1 msk olja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2273 kJ / 543 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept