Bräserad kotlett med tomatsallad
Avnjut en bräserad kotlett med tomatsallad till middag. Här får de brynta kotletterna sällskap av en pastasås med smak av basilika. Detta får sjuda några minuter för att dra till sig smakerna. Som tillbehör serveras en krispig sötsyrlig sallad och nykokt ris. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Kotlett
4 skivor benfria fläskkotletter
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
390 g pastasås med basilika
Sallad
2 tomater
1 huvudsallad
1 msk olja
1 tsk rödvinsvinäger
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2273 KJ / 543 kCal
Fett20 g
Salt4.33 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer