Senapsstekt strömming med dillig gurksallad

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Senapsstekt strömming med dillig gurksallad

Makalös fiskrätt där de himmelska strömmingfiléerna får smak av senap innan de paneras i mjöl och steks härligt krispiga i pannan! Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak och tillbehören i form av nyvispat, lent potatismos samt dillig gurksallad får det att vattnas i munnen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Senapsstekt strömming med dillig gurksallad

Ingredienser

4 portioner
600 g  strömmingsfilé
900 g  fast potatis
3 msk  senap (gärna dijonsenap)
salt och peppar
2 dl  grovt rågmjöl eller vetemjöl
3 msk  smör eller margarin
2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)

Gurksallad

1   rödlök
20 g  färsk dill
1   gurka
2 msk  vitvinsvinäger
1 msk  olivolja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix eller pofiber.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.

Gör så här

Tips

Servera med hårt bröd för att ”trolla bort” eventuella ben.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Rör i en klick smetana i gurksalladen så blir den ännu godare.

Lena

2019-01-05

Näringsvärde per portion

Energi2775 KJ / 662 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater62.6 g
Protein34.4 g

Testa liknande recept

Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dijonströmming med mosad potatis & syrad gurka
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga