Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Senapsstekt strömming med dillig gurksallad

Makalös fiskrätt där de himmelska strömmingfiléerna får smak av senap innan de paneras i mjöl och steks härligt krispiga i pannan! Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak och tillbehören i form av nyvispat, lent potatismos samt dillig gurksallad får det att vattnas i munnen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina strömmingen. Klipp eventuellt bort fenorna.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Lägg upp hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda. Bred på senap och krydda med salt och peppar. Lägg en strömmingsfilé med skinnsidan uppåt på den fyllda som ett lock.
  4. Vänd strömmingen i mjöl. Stek den i omgångar i hälften av matfettet ca 3 minuter på varje sida.
  5. Häll av potatisen och vispa till ett lent mos tillsammans med varm mjölk och resten av matfettet. Krydda med salt och peppar.
  6. Gurksallad: Skala och klyfta löken tunt. Hacka dillen.
  7. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär den i tunna skivor.
  8. Blanda löken med vinäger och olivolja i en salladsskål. Låt stå ca 5–10 minuter.
  9. Blanda gurkan och dillen med lökdressingen och krydda med salt och peppar.
  10. Servera den nystekta fisken med potatismos och gurksallad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt grovt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Tips

Barnknepet: Servera med hårt bröd för att ”trolla bort” eventuella ben.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfilé
  • 900 g fast potatis
  • 3 msk senap, gärna dijonsenap
  • salt och peppar
  • 2 dl grovt rågmjöl eller vetemjöl
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
Gurksallad
  • 1 rödlök
  • 20 g färsk dill
  • 1 gurka
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2775 kJ / 662 kCal