Senapsstekt strömming med dillig gurksallad

2
1
Senapsstekt strömming med dillig gurksallad

Makalös fiskrätt där de himmelska strömmingfiléerna får smak av senap innan de paneras i mjöl och steks härligt krispiga i pannan! Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak och tillbehören i form av nyvispat, lent potatismos samt dillig gurksallad får det att vattnas i munnen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Senapsstekt strömming med dillig gurksallad

Ingredienser

4 portioner
600 g strömmingsfilé
900 g fast potatis
3 msk senap (gärna dijonsenap)
salt och peppar
2 dl grovt rågmjöl eller vetemjöl
3 msk smör eller margarin
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)

Gurksallad

1 rödlök
20 g färsk dill
1 gurka
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix eller pofiber.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.

Gör så här

Tips

Servera med hårt bröd för att ”trolla bort” eventuella ben.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Lena

2019-01-05

Rör i en klick smetana i gurksalladen så blir den ännu godare.

Näringsvärde per portion

Energi 2775 KJ / 662 kCal
Fett 282 g
Kolhydrater 626 g
Protein 344 g
Läs mer om näringsvärden