Senapsstekt strömming med dillig gurksallad
Makalös fiskrätt där de himmelska strömmingfiléerna får smak av senap innan de paneras i mjöl och steks härligt krispiga i pannan! Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak och tillbehören i form av nyvispat, lent potatismos samt dillig gurksallad får det att vattnas i munnen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g strömmingsfilé
900 g fast potatis
3 msk senap (gärna dijonsenap)
salt
peppar
2 dl grovt rågmjöl eller vetemjöl
3 msk smör eller margarin
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
Gurksallad
1 rödlök
20 g färsk dill
1 gurka
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2775 KJ / 662 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater62.6 g
Protein34.4 g
Kommentar
Rör i en klick smetana i gurksalladen så blir den ännu godare.
Lena
2019-01-05