Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad

Somrig fiskrätt mitt i sommaren eller för att skapa sommarkänsla andra delar av året. Strömming som smaksatts med dill och smör serveras med ett lent potatismos och en enkel morotssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina strömmingen.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Hacka dillen.
  4. Lägg upp hälften av strömmingsfiléerna på en skärbräda. Bred på senap och strö på dill. Lägg en strömmingsfi lé på den fyllda som ett lock. Salta och peppra.
  5. Vänd strömmingen i mjöl. Stek den i omgångar i 1/3 av matfettet ca 5 minuter på varje sida.
  6. Häll av potatisen och vispa till ett lent mos tillsammans med varm mjölk och resterande matfett. Krydda med salt och peppar.
  7. Morotssallad: Skala och klyfta löken tunt. Skala och grovriv morötterna.
  8. Blanda löken med vinäger och olja i en salladsskål. Låt stå ca 5–10 minuter.
  9. Blanda morötterna med lökdressingen och krydda med salt och peppar.
  10. Servera den nystekta fisken med potatismos och morotssallad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller majsmjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller soljaalternativ.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 kg mjölig potatis
  • 20 g färsk dill
  • 3 msk svensk senap
  • salt och peppar
  • 2 dl grovt rågbröd
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 dl mjölk (gärna 3 %)
Morotssallad
  • 1 rödlök
  • 3 morötter
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2970 kJ / 711 kCal