Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad

3
1
Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad

Somrig fiskrätt mitt i sommaren eller för att skapa sommarkänsla andra delar av året. Strömming som smaksatts med dill och smör serveras med ett lent potatismos och en enkel morotssallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012

Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad

Ingredienser

4 portioner
600 g strömmingsfilé
1 kg mjölig potatis
20 g färsk dill
3 msk svensk senap
salt och peppar
2 dl grovt rågbröd
3 msk smör eller margarin
3 dl mjölk (gärna 3 %)

Morotssallad

1 rödlök
3 morötter
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller majsmjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller soljaalternativ.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Ketty

2021-02-11

Ska det verkligen vara rågbröd???

Näringsvärde per portion

Energi 2970 KJ / 711 kCal
Fett 29.9 g
Kolhydrater 69.9 g
Protein 34.9 g
Läs mer om näringsvärden