Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad

Somrig fiskrätt mitt i sommaren eller för att skapa sommarkänsla andra delar av året. Strömming som smaksatts med dill och smör serveras med ett lent potatismos och en enkel morotssallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012

Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad

Ingredienser

4 portioner
600 g  strömmingsfilé
1 kg  mjölig potatis
20 g  färsk dill
3 msk  svensk senap
salt och peppar
2 dl  grovt rågbröd
3 msk  smör eller margarin
3 dl  mjölk (gärna 3 %)

Morotssallad

1   rödlök
3   morötter
2 msk  vitvinsvinäger
1 msk  olivolja

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller majsmjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller soljaalternativ.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Ska det verkligen vara rågbröd???

Ketty

2021-02-11

Näringsvärde per portion

Energi2970 KJ / 711 kCal
Fett29.9 g
Kolhydrater69.9 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

Citronströmming med senapskräm och picklade betor
Betyg 3.3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesampanerad strömming med haricots verts
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strömmingsmacka
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapsfylld strömming på grillen
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga