Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad

Somrig fiskrätt mitt i sommaren eller för att skapa sommarkänsla andra delar av året. Strömming som smaksatts med dill och smör serveras med ett lent potatismos och en enkel morotssallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012

Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad

Ingredienser

4 portioner
600 g  strömmingsfilé
1 kg  mjölig potatis
20 g  färsk dill
3 msk  svensk senap
salt och peppar
2 dl  grovt rågbröd
3 msk  smör eller margarin
3 dl  mjölk (gärna 3 %)

Morotssallad

1   rödlök
3   morötter
2 msk  vitvinsvinäger
1 msk  olivolja

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller majsmjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller soljaalternativ.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Ska det verkligen vara rågbröd???

Ketty

2021-02-11

Näringsvärde per portion

Energi2970 KJ / 711 kCal
Fett29.9 g
Kolhydrater69.9 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

Strömmingsmacka
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesampanerad strömming med haricots verts
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronströmming med senapskräm och picklade betor
Betyg 3.3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapsfylld strömming på grillen
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga