Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Senapskyckling med ris

Senapskyckling med ris är en fyllig och utomordentligt god rätt. Örtkryddor, vitlök, citron och senap ger kycklingen en härlig och mustig smak. Servera med ris och tomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda örtkryddor med rivet citronskal från halva citronen, skalad hackad vitlök, salt och peppar.
  2. Vik ut kycklinglårfiléerna och fördela kryddblandningen i dem. Rulla ihop kycklinglårfiléerna och bryn dem i matfettet i en stekpanna.
  3. Blanda minimat, vatten, kycklingfond och senap. Tillsätt det och koka under lock ca 10 min.
  4. Red eventuellt av såsen med majsstärkelse utrört med lite vatten.
  5. Riv resten av citronskalet och strö över vid serveringen. Servera med ris och tomater.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.

Tips

Om du följer detta recept, uppfyller rätten kriterierna för nyckelhålsmärkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl skurna örtkryddor t ex timjan, oregano eller basilika
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl minimat (7%)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?