Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Senapskyckling med ris

Smakrik senapskyckling med ris är en komplett måltid med tilltalande smak. Bryn dina kryddblandningsfyllda kycklinglårfiléer och låt dem sedan koka med en krämig sås några minuter. Servera din citronskalstoppade kyckling med nykokt ris och tomat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda örtkryddor med rivet citronskal från hälften av citronen, skalad hackad vitlök, salt och peppar. Vik ut kycklinglårfiléerna och fördela kryddblandningen i dem. Rulla ihop kycklinglårfiléerna och bryn dem i matfettet i en stekpanna.
  2. Blanda matlagningsgrädde, vatten, kycklingfond och senap. Tillsätt det och koka under lock ca 10 minuter. Red ev. av såsen med majsstärkelse utrört med lite vatten.
  3. Riv resten av citronskalet och strö över vid serveringen. Servera med ris och tomater.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl skurna örtkryddor t ex timjan, oregano eller basilika
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (7%)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • ev lite maizena majsstärkelse
Till servering
  • ris
  • tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1674 kJ / 403 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden