Senapskyckling med ris
Smakrik senapskyckling med ris är en komplett måltid med tilltalande smak. Bryn dina kryddblandningsfyllda kycklinglårfiléer och låt dem sedan koka med en krämig sås några minuter. Servera din citronskalstoppade kyckling med nykokt ris och tomat.
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl skurna örtkryddor t ex timjan, oregano eller basilika
1 citron
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
600 g kycklinglårfilé
1 msk margarin eller smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde (7%)
1/2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap
ev lite majsstärkelse
Till servering
ris
tomater
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1674 KJ / 403 kCal
Fett12.3 g
Kommentarer