Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronkycklingklubbor

Mumsig och lättlagad fågelrätt med smak av citrus. Du tillagar kycklingklubborna tills de fått fin färg och serverar med kokt ris och ett knaprigt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingklubborna i en mikrosäker form och skär små snitt i skinnet.
  2. Skölj citronen i ljummet vatten och skär den i skivor. Lägg citronen på kycklingen.
  3. Blanda fonden med vatten och häll över kycklingen. Tillaga i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), 20-22 minuter, helst med grillelement. Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Blanda ner wokgrönsakerna när ca 8 minuter återstår av koktiden.
  5. Servera kycklingklubborna med sky, grönsaksris och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, lakos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Har du ingen mikrovågsugn kan du använda färdigstekt kyckling som skärs i portionsbitar. Lägg på citronskivor och värm i 200°C, ca 15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 citron
  • 3 msk konc kycklingfond India
  • 1 dl vatten
  • 3 dl basmatiris
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 500 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2277 kJ / 545 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden