Brytbröd med örter och citron
Recept på utsökt brytbröd med örter och citron som är perfekt att servera till fest. Brödet gör du av bland annat jäst, olja, mjöl, örtkryddor, citron och flingsalt. Servera som ett lyxigt tilltugg!
Ingredienser
1 bröd
1 msk färsk jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
6 - 6 1/2 dl vetemjöl
Örtolja
1/2 dl olivolja
3 msk frysta provencalska kryddor eller blandade färska skurna örtkryddor
rivet skal av 1 citron
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi908 KJ / 217 kCal
Fett8.6 g
Kolhydrater30.9 g
Protein3.8 g
Kommentarer
Ska det inte penslas med något innan saltet?
Gunilla
2019-06-19Hej Gunilla! Nej, så hade vi inte tänkt utan snittytan är ju uppåt så saltet fastnar på örtoljan . Hälsningar Mihelle
Redaktionen
2019-06-26@johan, testade du med vitlök i tillsammans med örterna och citrronrasp? Hur blev det?
Gunilla
2019-06-19Underbart gott. Gjorde dubbel sats och använde då ett pkt jäst. Mycket uppskattat av gästerna och mig själv så klart.
Anna
2017-03-05