Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingnachos med avokado

Enkla och smakliga kycklingnachos som passar utmärkt på fredagsmyset. Den lena, mosade avokadon blandad med gräddfil är ett utmärkt tillbehör till de heta nachochipsen och den saftiga kycklingen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken. Skär kycklinglårfilén i strimlor.
  3. Stek kycklingstrimlorna i matfettet och krydda med tacokrydda.
  4. Blanda tomater, lök och salsa i en ugnssäker form. Lägg på kyckling, nachochips och ost.
  5. Gratinera i ugnen 15-20 minuter.
  6. Till servering: Servera med mosad avokado blandad med gräddfil.

För alla

Gör gluten- och äggfri: läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan, salsan och nachochipsen.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, använd ost som är lagrad längre än tre månader, servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och riv sojabaserad ost. Byt gräddfilen mot sojabaserad naturell yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 tsk tacokrydda
  • 1 burk tomatsalsa (à 300 g)
  • 75 g nachochips
  • 2 dl riven ost
Till servering
  • avokado
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1987 kJ / 475 kCal
Läs mer om näringsvärden