Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med ädeloströra

Pasta med ädeloströra, en snabblagad pastarätt med ljuvligt rund smak från ädelost och mini fraiche. Såsen på minifraichen och ädelosten ger du även smak av kycklingfond och purjolök innan den nykokta pastan vänds ner.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Koka purjon i vatten med salt ca 5 min. Rör i mini fraichen. Smula i osten och rör tills den smält. Smaka av såsen med kycklingfond.
  3. Låt pastan rinna av.
  4. Servera pastan med purjoröran, sallad och bröd.

För alla

Gör mjölkfri: ersätt mini fraichen med havre- eller sojabaserad gräddprodukt och osten med sojabaserad riven hårdost.
Gör glutenfri: koka glutenfri pasta.

Tips

Smaka gärna av såsen med 1-2 pressade vitlöksklyftor för lite extra smak (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex gnocchi
  • 2 stora purjolökar
  • 2 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2 dl mini fraiche
  • 100 g ädelost (max 30%)
  • 2 1/2 msk konc kycklingfond
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2248 kJ / 537 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden