Senapsbakad torsk med rostad potatis och blomkål

Betyg 4.1 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Senapsbakad torsk med rostad potatis och blomkål

Saftiga torskfiléer som paneras med senap, paprikapulver och ströbröd och bakas i ugnen tills fisken har perfekt innertemperatur och krispig yta. Servera med blomkål och potatis som ugnsrostats och till det en svalkande sås gjord på gräddfil och krasse. Garnera med röda tomatskivor och njut. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Senapsbakad torsk med rostad potatis och blomkål

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1/2 blomkålshuvud
2 msk olivolja
1 tsk timjan

Torsk

2 msk senap
ca 600 g torskfilé
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk olivolja
2 tomater

Gräddfil

1/2 ask krasse
2 dl gräddfil

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Nimichina

    Håkan

  • Ok. Enkelt och ok smak men gör det nog inte igen

    Cecilia

  • går det bra att tillaga fisken frusen med om man inte har hunnit tina den?

    Cecilia

    Hej Cecilia! Just till det här receptet skulle vi inte råda till det. Blir väldigt blött på ströbrödet och på potatisen. Men det går ju bra att snabbtina påsen i kallt vatten. Annars kan du bara lägga fisken i en separat ugnsform med bara salt och peppar. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2215 KJ / 529 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fiskpanetter med dillsås
    Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad