Senapsbakad torsk med persiljekräm
En underbar torskrätt som känns lyxig trots att den är busenkel att tillaga. Ugnsrostade, krispiga potatisskivor serveras med torskfiléer med ett smarrigt täcke av senap, paprikapulver och ströbröd. Den fräscha krämen på smetana och persilja bryter av fint mot fisken. Servera allt med en grön cosmopolitansallad och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatis
ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk timjan
salt
peppar
Torsk
800 g torskfilé
1/2 dl ströbröd eller panko
1 tsk paprikapulver
3 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk senap
Kräm
1/2 ask persilja
2 dl smetana
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 608 kCal
Fett25.8 g
Salt3.34 g
Kolhydrater57.9 g
Protein34.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så enkelt och så fruktansvärt gott, penslar dock med ägg istället för senap.
Jennie
2023-03-23Ej det jag sökte. Receptet visades förra veckan.
Anita
2020-11-10Eftersom dottern inte gillar senap doppade vi filéerna i uppvispat ägg istället. Smetanan var ersatt med crème fraische så då gjorde vi en vanlig remouladsås istället. Gott!
Anneli
2017-02-02