Senapsbakad torsk med persiljekräm

37
3
Senapsbakad torsk med persiljekräm

En underbar torskrätt som känns lyxig trots att den är busenkel att tillaga. Ugnsrostade, krispiga potatisskivor serveras med torskfiléer med ett smarrigt täcke av senap, paprikapulver och ströbröd. Den fräscha krämen på smetana och persilja bryter av fint mot fisken. Servera allt med en grön cosmopolitansallad och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Senapsbakad torsk med persiljekräm

Ingredienser

4 portioner

Potatis

ca 500 g
sötpotatis
600 g
fast potatis
1 msk
olivolja
1 tsk
timjan
-
salt och peppar

Torsk

800 g
torskfilé
1/2 dl
ströbröd eller panko
1 tsk
paprikapulver
3 krm
salt
1 krm
svartpeppar
2 msk
senap

Kräm

1/2
ask persilja
2 dl
smetana
1/2
cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Anita

11/10/2020

Ej det jag sökte. Receptet visades förra veckan.

Anneli

2/2/2017

Eftersom dottern inte gillar senap doppade vi filéerna i uppvispat ägg istället. Smetanan var ersatt med crème fraische så då gjorde vi en vanlig remouladsås istället. Gott!

Gert

1/22/2017

Suveränt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2552 KJ / 608 kCal
Fett 25.8 g
Salt 3.34 g
Kolhydrater 57.9 g
Protein 34.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept