Senaps- och kantarellpotatis

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Senaps- och kantarellpotatis

Gör en piffigare variant av det klassiska tillbehöret potatis. Tärningar av gyllenstekta potatisar sveps in i ljuvlig honungsdijonsenap och blandas med lökfrästa kantareller. Kombinationen är gudomlig och passar idealiskt till oxfilé.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Senaps- och kantarellpotatis

Ingredienser

6 portionsformar
1 kg  fast potatis med skal
olja och smör till stekning
3 msk  honungsdijon
4/5 tsk  salt
2 - 3 krm  peppar
2   schalottenlökar
200 g  förvällda/konserverade kantareller (200 g motsvarar 2 burkar)
1 dl  finskuren salladslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Lätt att laga och underbart gott!

Ulrica

2012-09-25

Testa liknande recept

Krämiga kantareller
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerade kantareller
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländsk renskavsgryta
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampbruschetta med jordnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadillas med kantareller och spenat
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellspread med persilja och vitlök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga