Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Senaps- och kantarellpotatis

Gör en piffigare variant av det klassiska tillbehöret potatis. Tärningar av gyllenstekta potatisar sveps in i ljuvlig honungsdijonsenap och blandas med lökfrästa kantareller. Kombinationen är gudomlig och passar idealiskt till oxfilé.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portionsformar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Råstek gyllengula i lika delar olja och smör.
  2. Blanda honungsdijonsenap med potatisen. Krydda med salt och peppar.
  3. Laga klart i ugnen 20-30 minuter (samtidigt med köttet på 150°C).
  4. Finhacka schalottenlökarna. Fräs löken med förvällda/konserverade kantareller i smör.
  5. Blanda potatisen med svampblandningen och ev finskuren salladslök. Smaka av och lägg gärna upp i portionsformar. Servera gärna till Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke.

Ingredienser

Portioner: 6 portionsformar
  • 1 kg fast potatis med skal
  • olja och smör till stekning
  • 3 msk honungsdijon
  • 0,8 tsk salt
  • 3 krm peppar
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g förvällda/konserverade kantareller (200 g motsvarar 2 burkar)
  • 1 dl finskuren salladslök
Lägg till i inköpslistan