Senaps- och kantarellpotatis

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Senaps- och kantarellpotatis

Gör en piffigare variant av det klassiska tillbehöret potatis. Tärningar av gyllenstekta potatisar sveps in i ljuvlig honungsdijonsenap och blandas med lökfrästa kantareller. Kombinationen är gudomlig och passar idealiskt till oxfilé.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Senaps- och kantarellpotatis

Ingredienser

6 portionsformar
1 kg  fast potatis med skal
olja och smör till stekning
3 msk  honungsdijon
4/5 tsk  salt
2 - 3 krm  peppar
2   schalottenlökar
200 g  förvällda/konserverade kantareller (200 g motsvarar 2 burkar)
1 dl  finskuren salladslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Lätt att laga och underbart gott!

Ulrica

2012-09-25

Testa liknande recept

Krämiga kantareller
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellsoppa
Betyg 3 av 5.
202 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade kantareller
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampbruschetta med jordnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländsk renskavsgryta
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadillas med kantareller och spenat
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga